Το ποσοστό των Βρετανών οι οποίοι τάσσονται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σήμερα το υψηλότερο των τελευταίων τεσσάρων ετών και πλέον, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα και καταγράφει παράλληλα μια μείωση της απήχησης του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP).

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας YouGov, το 45% όσων ερωτήθηκαν απάντησε ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, ενώ αντιθέτως ένα 35% θα επέλεγε την αποχώρηση. Αυτό το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ιστορικά, ενώ το πιο χαμηλό ποσοστό ήταν το 28% που είχε καταγραφεί τον Μάιο του 2012.

Το προβάδισμα 10 εκατοστιαίων μονάδων του στρατοπέδου των υποστηρικτών της παραμονής στην ΕΕ είναι επίσης το μεγαλύτερο που έχει καταγράψει η YouGov αφότου άρχισε να θέτει σχετικά ερωτήματα τον Σεπτέμβριο του 2010, διευκρίνισε η εταιρεία.

Πιεζόμενος από την πτέρυγα των ευρωσκεπτικιστών στο δικό του Συντηρητικό Κόμμα και την αυξανόμενη απήχηση του UKIP, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευθεί να επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση της χώρας του με την ΕΕ πριν διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της ή μη σε αυτή ως το 2017, εάν επανεκλεγεί στις εθνικές εκλογές της 7ης Μαΐου.

Το Εργατικό Κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση, το οποίο φέρεται να έχει μικρό προβάδισμα ή να ισοψηφεί με τους Τόρις του Κάμερον στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διοργανώσει ένα τέτοιο δημοψήφισμα παρά μόνον εάν υπάρξει μια μεγάλη εκχώρηση εξουσιών από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες.

Η έρευνα της YouGov έδειξε πως το στρατόπεδο των υποστηρικτών της παραμονής στην ΕΕ ενισχύεται όσο αυξάνεται η αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας.

Η έρευνα της εταιρείας έγινε σε δείγμα 1.772 ενηλίκων την 22η και 23η Φεβρουαρίου.

Πηγή: Ημερησία