Θεσσαλονίκη, Μάρτιος 2015. Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδος, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Ιωάννη Μανδρίνο, συνεχίζοντας τις επαφές με επιχειρηματικές οργανώσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού για την διεύρυνση της συνεργασίας των μελών του σε εμπορικά,  επαγγελματικά και επενδυτικά θέματα καθώς και της μεταφοράς τεχνογνωσίας, πραγματοποίησε στις 27/2/2015 στα γραφεία του στην Θεσσαλονίκη σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) που εδρεύει στην Γερμανία,  Πρέσβυ εκ Προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας και πρώην Ευρωβουλευτή της Γερμανικής Ομοσπονδίας, κ. Γεώργιο Χατζημαρκάκη. 

Οι δυο Πρόεδροι κατέθεσαν τις απόψεις τους για την καλύτερη επίτευξη των συνεργασιών μεταξύ των δυο φορέων Σ.Ε.Ε. καιDHW  και προσδιόρισαν τους τομείς εκείνους που υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως είναι ο τουρισμός, η εκμετάλλευση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την κατάρτιση της νεολαίας και την στήριξη των νέων επιχειρηματιών, η τυποποίηση τροφίμων και ποτών και λοιποί τομείς.

Κοινή διαπίστωση των δύο Προέδρων ήταν ότι η σύσκεψη ήταν εποικοδομητική και χρήσιμη τόσο για τα μέλη των δύο φορέων όσο και για την χώρα γενικότερα. Συμφωνήθηκε μάλιστα οι επαφές αυτές να συνεχισθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος στόχος της στενής συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων και την ανάδειξη συνεργειών για την προώθηση και ενδυνάμωση των ελληνογερμανικών εμποροοικονομικών σχέσεων.

Τέλος, αποφασίσθηκε, σε επόμενη σύσκεψη, να υπογραφεί μεταξύ των δυο φορέων σύμφωνο συνεργασίας.

—————————————————————————————————————–

DHW – Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος

  • Ο μη κερδοσκοπικός αυτοδύναμος οργανισμός DHW ιδρύθηκε το 1993 με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας.
  • Ο DHW είναι σήμερα η φωνή και η εκπροσώπηση του οργανωμένου ομογενειακού και γερμανοελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Γερμανία (πάνω από 30.000 επιχειρήσεις).
  • Ο DHW συνεργάζεται με επιμελητήρια, οργανισμούς και υπουργεία Ελλάδος και Γερμανίας. Σαν φορέας κοινωνικών προγραμμάτων όπως το ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ή το ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ που συγχρηματοδοτούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και την Ε.Ε. έχει πετύχει την ίδρυση πάνω από 200 νέων θέσεων εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής επαγγελματιών και επιχειρηματιών και έχει συνδράμει θετικά στην επαγγελματική εκπαίδευση εκατοντάδων Ελληνοπαίδων και την ομαλή τους ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας της Γερμανίας.
  • Ο DHW έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τον σύνδεσμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων Γερμανίας BVMW (50.000 μέλη), τον DEHOGA (παγγερμανικό φορέα στον κλάδο εστίασης και ξενοδοχείων), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κολωνίας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κολωνίας, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος ΣΕΠΕ και σαν πρώτη οργάνωση εκτός Ελλάδος με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
  • Ο DHW είναι ο διοργανωτής των Ελληνο-Γερμανικών Επιχειρηματικών Φόρουμ και του Βραβείου Γερμανοελληνικής Επιχειρηματικότητας και του Βραβείου Δημοσιογραφίας.
  • Βασικοί σκοποί του DHW είναι: η δικτύωση των εν Γερμανία επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και μάνατζερ ελληνικής καταγωγής και υπηκοότητας και η σύνδεσή τους μέσω παρόμοιων οργανώσεων σε άλλες χώρες με το ομογενειακό επιχειρηματικό δυναμικό.