Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη, το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ ενέκρινε τον σχεδιασμό της Εθνικής Τράπεζας για διάθεση σε αυτή τη φάση ποσοστού έως 26,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank.

 
Στις αρχές Απριλίου σχεδιάζει να ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου η τουρκική θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, Finansbank, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της στο τουρκικό χρηματιστήριο.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά και τις εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.
 
Στην ανακοίνωσή της στο Istanbul Stock Exchange, η Finansbank σημειώνει ότι μετά την αύξηση κεφαλαίου, το ποσοστό της ΕΤΕ θα μειωθεί στο 73%.
 
Σημειώνεται ότι την Τρίτη, το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ ενέκρινε τον σχεδιασμό της Εθνικής Τράπεζας για διάθεση σε αυτή τη φάση ποσοστού έως 26,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank.
 
Μετά από τη σημερινή έγκριση η Εθνική Τράπεζα μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση της στρατηγικής που χάραξε τον περασμένο Φθινόπωρο η διοίκηση Τουρκολιά και προβλέπει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών και παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης καθώς και διάθεση υφιστάμενων μετοχών της τράπεζας.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα