Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 76 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο σκηνοθέτης Διαγόρας Χρονόπουλος.

 
Ο Διαγόρας Χρονόπουλος υπήρξε καθηγητής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, της οποίας ήταν διευθυντής μέχρι και πριν λίγους μήνες.
 
Είχε διατελέσει πρόεδρος της εταιρείας σκηνοθετών, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ και πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
 
Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη βαθειά θλίψη της για την απώλεια του “αγαπημένου δασκάλου και συναδέλφου της ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο”, ενώ συμπληρώνει: “Τον αποχαιρετά με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για την διαρκή και μεγάλη του προσφορά στο χώρο της Τέχνης”.
 
Γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1939, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1957-1962) και Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1957-1960). Το 1965 πήγε στο Παρίσι, όπου παρακολούθησε και εργάστηκε στο Λαϊκό Θέατρο της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε σε ανεξάρτητη ομάδα αντίστασης, ενώ το 1971 συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση.
 
Επιπλέον, διετέλεσε μέλος, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Διαφημιστικών Ταινιών Ελλάδος, μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ, διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΤ1, γενικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου, αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (1995-1997), καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1998- 2001), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (2001-2005) και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
 
Έπαιξε και ο ίδιος σε πολλές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης και σε ιδιωτικούς θιάσους καθώς και σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
 
Τιμήθηκε για την εν γένει προσφορά του στο θέατρο από τον Οργανισμό Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάτρας. Ο ίδιος πρότεινε (τον περασμένο Σεπτέμβριο) τη διάδοχό του Μαριάννα Κάλμπαρη για τη διεύθυνση του Θεάτρου.

Πηγή: Mega Tv