Mέσω Twitter, o υπουργός λέει ότι το δημοσίευμα δεν είναι μόνο ανακριβές, αλλά και εκτός θέματος

Μέσω twitter διέψευσε ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», σύμφωνα  με το οποίο η μεγαλύτερη χρηματοδοτική πηγή της ελληνικής οικονομίας στερεύει, καθώς η Ελλάδα για άγνωστο χρονικό διάστημα δεν θα έχει πρόσβαση στα κοινοτικά ταμεία, για πρώτη φορά από το 1981.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ατύπως την Αθήνα ότι «παγώνει» η πρόσβαση στο ΕΣΠΑ σε κονδύλια ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ, επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

«Το δημοσίευμα του Βήματος για δήθεν πάγωμα του ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο ανακριβές, αλλά εντελώς εκτός θέματος» έγραψε στο Twitter ο Γιώργος Σταθάκης.

Γιώργο Σταθάκης - ΕΣΠΑ - tweet - δημοσίευμα ΒΗΜΑ

Αντίδραση υπήρξε από το ΠΑΣΟΚ με την παρακάτω ανακοίνωση. 

Πριν 10 μέρες, την 5η Μαρτίου, ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχε προειδοποιήσει με ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη για τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ επισημαίνοντας πως «τυχόν καθυστέρηση της υλοποίησης των προγραμματισμένων δράσεων αλλά και των νέων δομών και διαδικασιών διαχείρισης μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο κονδύλια ύψους 28 δις ευρώ, τα οποία διεκδίκησε και πέτυχε η προηγούμενη Κυβέρνηση, οδηγώντας σε αδιέξοδο μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζομένους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που έχουν βασίσει τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη των επιχειρήσεών τους».

Σήμερα μέσω κυβερνητικών διαρροών μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ πως «παγώνει» η πρόσβαση στο ΕΣΠΑ σε κονδύλια ύψους 25 περίπου δις.

Όσο για το tweet του κ. Σταθάκη, δεν μας πείθει.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση των non papers να σταματήσει τα παιχνίδια με τις διαρροές και τα tweets και να φέρει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το θέμα ώστε να ενημερωθούν όλα τα κόμματα και να συντονίσουμε τις δράσεις μας προς όφελος των πολιτών.

Καλούμε  για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να σταματήσει να χάνει χρόνο παίζοντας παιχνίδια με τη φωτιά που πλήττουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Διαψεύδει ο Σταθάκης ότι «παγώνουν» 25 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ