Θέση υπέρ της διευθέτησης των ελληνικών απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία λαμβάνουν πολιτικοί των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των Πρασίνων, με δηλώσεις τους στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

 
“Πολιτικά, κατά τη γνώμη μου η υπόθεση είναι σαφής: θα πρέπει να προσεγγίσουμε τα θύματα και τους συγγενείς τους οικονομικά. Πιστεύω ότι θα ήταν καλό από την γερμανικής πλευράς να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας σε ό,τι αφορά το παρελθόν”, τονίζει η επικεφαλής της Επιτροπής Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του SPD Γκεζίνε Σβαν, επισημαίνοντας ότι οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν καλά τις δυστυχίες των Ελλήνων υπό τους Ναζί.
 
Συμπληρώνει ότι το αναγκαστικό δάνειο πρέπει αναμφισβήτητα να εξοφληθεί, χαρακτηρίζοντας λογική την πρόταση για τη δημιουργία ιδρύματος για την έρευνα και τη συμφιλίωση, στο οποίο θα διατεθούν περαιτέρω αποζημιώσεις.
 
Από τη μεριά του, ο αντιπρόεδρος του SPD, Ραλφ Στέγκνερ αναφέρει ότι “δεν θα πρέπει να συνδέουμε το θέμα των επανορθώσεων με την τρέχουσα αντιπαράθεση για την ευρωκρίση” και πως το ζήτημα αφορά “στη διαχείριση της ίδιας μας της ιστορίας”.
 
Ο επικεφαλής της ΚΟ των Πρασίνων, Άντον Χοφράιτερ δηλώνει με τη σειρά του ότι η Γερμανία “δεν μπορεί να εξαφανίσει έτσι απλά την διεκδίκηση της Ελλάδας για αποζημιώσεις από το τραπέζι”, σημειώνοντας ότι “αυτό το κεφάλαιο δεν έχει ουσιαστικά κλείσει ούτε ηθικά ούτε νομικά”, ενώ η γερμανική κυβέρνηση θα έκανε καλά να συζητήσει με την Ελλάδα για την εξέταση των γερμανικών εγκλημάτων στην Ελλάδα και να αναζητήσει μια φιλική λύση.
 
Πηγή: Mega Tv