Μαζί του πήρε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τα έγγραφα που σχετίζονταν με την δίμηνη παράταση του Μνημονίου (έως 28 Φεβρουαρίου) αλλά και εκείνα που αφορούσαν την δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ.

Το αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Μαυραγάννη.

«Το αντίγραφο δεν υπάρχει. Βρίσκεται στο προσωπικό εμπιστευτικό πρωτόκολλο του υπουργού. Η πράξη του πρώην υπουργού είναι απόλυτα σύννομη» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης χαρακτηρίζοντας ωστόσο την πρακτική αυτή ως «γενικευμένη κακοπάθεια του ελληνικού δημοσίου».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι δεν βρήκε παρά τις προσπάθειες του ούτε την δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ. «Την έψαχνα για τρεις ημέρες και τελικά αναγκάστηκα να έρθω σε επαφή με την Ουάσιγκτον για να την πάρω» είπε και πρόσθεσε «αυτό είναι μια κακή εικόνα. Δεσμεύομαι ότι όταν αποχωρήσω δεν θα αφήσω το απόλυτο κενό» διαβεβαίωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι και εκείνος αρνείται να φέρει, παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις, την δανειακή σύμβαση που υπέγραψε με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάννης χαρακτήρισε την πράξη του κ. Χαρδούβελη «πλημμεληματική» και κάλεσε τον υπουργό να στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε το αίτημα του. Αν και παραδέχθηκε ότι η οργή του ήταν άπειρη τόνισε εντούτοις ότι όλοι πρέπει να εγκαλέσουμε τους εαυτούς μας για τα κακώς κείμενα. «Δεν έπρεπε κανένας υπουργός να έχει το δικαίωμα αυτό» κατέληξε και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει νομοθέτημα που να καλύπτει αυτά τα κενά.

Πηγή: The Toc