Η πολιτικός των Πρασίνων, προειδοποίησε παράλληλα ότι ενδεχόμενο «Grexit» θα αποτελούσε «μοιραία συμφορά» για την Ευρώπη.

Την «επιστροφή στον ρεαλισμό» για το Βερολίνο και την Αθήνα παροτρύνει η συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων Σιμόνε Πέτερ, ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Καγκελαρία, προειδοποιώντας παράλληλα ότι ενδεχόμενο «Grexit» θα αποτελούσε «μοιραία συμφορά» για την Ευρώπη. 

Με δηλώσεις της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η κυρία Πέτερ κάλεσε την Καγκελάριο Μέρκελ και τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, να αξιοποιήσουν τη συνάντησή τους προκειμένου «να ξεπεράσουν την ωμή ρητορική των τελευταίων εβδομάδων και να δώσουν μια νέα ευκαιρία στις ελληνογερμανικές σχέσεις», ενώ επισήμανε ότι περιμένει από την Άνγκελα Μέρκελ να δώσει «ένα σαφές σημάδι για την ευρωπαϊκή συνοχή».

Η πολιτικός των Πρασίνων επισημαίνει ακόμη ότι «μια κοινωνικά δίκαιη πορεία μεταρρυθμίσεων, όπως η δημιουργία βιώσιμων επενδύσεων και η ελάφρυνση από το πιεστικό βάρος χρέους της Ελλάδας, πρέπει να βρει και την υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης» και κάνει λόγο για ζήτημα αλληλεγγύης, αλλά και οικονομικής και γεωπολιτικής λογικής. «Διότι ένα Grexit ή ένα Graccident θα ήταν μοιραία συμφορά για ολόκληρη την Ευρώπη», καταλήγει.

Πηγή: www.skai.gr