Οι δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου περί ανοίγματος των ελληνικών συνόρων και οι απειλές για χιλιάδες μετανάστες και τζιχαντιστές, δεν έχουν προκαλέσει μόνο οργή στην Ευρώπη, αλλά αυτές οι φράσεις έφτασαν και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες τις εκλαμβάνουν ιδιαίτερα σοβαρά και αυτό φάνηκε περίτρανα σήμερα. 

Έτσι, όπως κάθε χρόνο το ετήσιο ψήφισμα του αμερικανικού Κογκρέσου για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας μπλοκαρίστηκε τουλάχιστον προσωρινά και αυτό εξαιτίας αυτών των δηλώσεων, αλλά και του γεγονότος πως ουδείς επίσημος έλληνας αξιωματούχος δεν έκανε καμία δήλωση που να αναιρεί τις απειλές Καμμένου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Πολιτείας της Ιντιάνα, Νταν Κόουτς με επιστολή του προς τον έλληνα πρέσβη στην Ουάσινγκτον αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι απειλές του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας προκάλεσαν ανησυχία στις ΗΠΑ και για αυτό το λόγο δεν δίνει τη συγκατάθεσή του στο ψήφισμα για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας από το Κογκρέσο. 

Στην επιστολή του ο γερουσιαστής αναφέρει ότι είναι προς το συμφέρον τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ελλάδας, να βγει ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να σχολιάσει αυτές τις απειλητικές δηλώσεις του κ. Καμμένου αλλά και να δείξει εάν αυτές οι δηλώσεις απεικονίζουν τον τρόπο σκέψης της νέας κυβέρνησης. 

Μάλιστα, αναφέρει πως μόνο μετά από μία τέτοια διευκρίνιση από έλληνα αξιωματούχο θα μπορέσει να στηρίξει το ψήφισμα της Γερουσίας. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μία τέτοια ενέργεια εμπλοκής δεν έχει ξαναϋπάρξει τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος στις δηλώσεις του είχε σημείωσει πως αν χτυπήσουν την Ελλάδα, τότε θα ανασταλεί η συνθήκη του Δουβλίνου, θα λάβουν χαρτιά και ταυτότητα οι μετανάδτες και θα πάνε στο Βερολίνο. Μάλιστα, είχε υπογραμμίσει τότε πως μεταξύ των μεταναστών αν υπάρχουν και τζιχαντιστές τότε θα είναι ευθύνη της Ευρώπης.