Aπό αμερικάνικη ταινία του 1919 με τίτλο Auction of souls

Μετά το 21:47 οι επίμαχες σκηνές.

YouTube Embed: No video/playlist ID has been supplied

uTnCaW-Uo_s

YouTube Embed: No video/playlist ID has been supplied

Εδώ θα μπορούσα κάλλιστα να τελειώσω το άρθρο αλλά αξίζει να δούμε και την ιστορία πίσω από την φωτογραφία.

Η ταινία είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφία της  Arshaluys (Aurora) Mardiganian η οποία επέζησε της γενοκτονίας και πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ.

Auction Of Souls-flyer.jpg

Η ίδια η Arshaluys (Aurora) Mardiganian αποκάλυψε στον ιστορικό κινηματογράφου Anthony Slide πως οι σκηνές με τις σταυρωμένες γυναίκες ήταν μια πιο ήπια εκδοχή των όσων πραγματικά υπέστησαν καθώς δεν μπορούσαν να τα αποδώσουν στο φιλμ εξαιτίας της σκληρότητας.

Ο τρόπος που θανάτωναν τις γυναίκες μετά τον βιασμό τους ήταν με διαβολισμό-παλούκωμα-ανασκολοπισμό και κάτι τέτοιο δεν μπορούσαν να το αποτυπώσουν στο φιλμ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ravished_Armenia_(film)

http://en.wikipedia.org/wiki/Ravished_Armenia

Ravished-Armenia-The-Story-of-Aurora-Martiganian.jpg

Τα έσοδα από τις εισπράξεις περίπου στα 30 εκατ.δολάρια συμφωνήθηκε να δοθούν για την ανακούφιση 60.000 ορφανών παιδιών από την Αρμενία.

Το φιλμ γυρίστηκε από τον σκηνοθέτη Oscar Apfel.H  American National Motion Picture Committee ανακηρύσσει την ταινία αυτή ως ιστορική και εκπαιδευτική η οποία αποτυπώνει τα βάσανα των Αρμενίων και που θα πρέπει να κάνει βαθιά εντύπωση στους εκπροσώπους της Αμερικανικής κοινωνίας.

http://www.genocide-museum.am/eng/online_exhibition_6.php

Ravished Armenia

 

Αυτή με λίγα λόγια  ήταν η ιστορία πίσω από την φωτογραφία και μέρες που είναι πρέπει να ξέρεις την πραγματική προέλευση της φωτογραφίας και όχι ότι είναι ντοκουμέντο του Βατικανού γιατί πολύ απλά…ΔΕΝ είναι..

Γιώργος Ζ.

πηγή