Μετά τον πρώτο έγχρωμο πρόεδρο, ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη γυναίκα πρόεδρο των ΗΠΑ;

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ ενδέχεται να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας στις εκλογές του 2016. Αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της.

ην υποψηφιότητά στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές σκοπεύει να ανακοινώσει την Κυριακή η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Daily Mail η οποία επικαλείται δηλώσεις ανώνυμης πηγής προσκείμενης στο θέμα.

Η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πιθανό να κάνει την επίσημη ανακοίνωση μέσω βίντεο το οποίο θα αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι αμερικανικές εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το 2016.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Associated Press, η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή της να είναι υποψήφια Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο, η Χίλαρι Κλίντον θα ξεκινήσει με μικρές και όχι με μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις, καθώς η ομάδα της θα επιχειρήσει να τη φέρει σε επαφή με τους ψηφοφόρους σε ολόκληρη τη χώρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Στόχος, σύμφωνα με πηγές από το Ίδρυμα Κλίντον, είναι η δεύτερη προσπάθεια της Χίλαρι Κλίντον για το Λευκό Οίκο να επικεντρωθεί κυρίως στους ψηφοφόρους αντί για την ίδια.

Παρότι προς το παρόν φαίνεται ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών δε θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό στις εκλογές για το χρίσμα για τις Προεδρικές του 2016, όμως η ίδια σκοπεύει να κερδίσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων και δε θα θεωρήσει δεδομένο το χρίσμα των Δημοκρατικών. Η στρατηγική της θα είναι να χρησιμοποιήσει τα δυνατά της χαρτιά. Όλοι ξέρουν ότι η Αμερικανίδα πρώην υπουργός Εξωτερικών αισθάνεται πιο άνετα με μικρές ομάδες ανθρώπων και ανταποκρίνεται καλύτερα, ενώ έχει την ευκαιρία να δείξει και τις ικανότητες της, καθώς και μία προσωπική ζεστασιά που δεν φαίνεται όταν μιλά σε πολύ κόσμο.

Όταν η Χίλαρι Κλίντον κατέβηκε για Γερουσιαστής το 2000, ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία της με μία περιοδεία σε ολόκληρη την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, τουλάχιστον 10 άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν απέναντι από τη Χίλαρι Κλίντον, την πιθανότερη υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ο πιθανότερος υποψήφιος είναι ο Κυβερνήτης της Φλόριντα, Τζεμπ Μπους, του οποίου ο πατέρας και ο αδερφός έχουν υπάρξει Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο Ραντ Πωλ, ενώ στην κούρσα είναι πολύ πιθανό να μπει και ο Γερουσιαστής Τεντ Κρουζ.

Όπως υποστηρίζει το Associated Press, η προσέγγιση της Χίλαρι Κλίντον είναι παρακινδυνευμένη, καθώς εμπεριέχει τον κίνδυνο λάθους που θα μπορούσε να παρασύρει ολόκληρη την υποψηφιότητά της. Πάντως, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, η ακριβής ημερομηνία που η Χίλαρι Κλίντον θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο αναμένεται εντός του μηνός…

Χίλαρι για την προεδρία των ΗΠΑ