Το ΔΝΤ παραμένει «αφοσιωμένο και αποφασισμένο» στην ώθηση της ελληνικής οικονομικής ανάκαμψης

«Να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις» κάλεσε την Ελλάδα και τους πιστωτές της η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο CNBC. Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισήμανε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να προσδιορίσουν τα μέτρα που θα βελτιώσουν μία «πολύ κακή οικονομική κατάσταση». 

Δήλωσε, επίσης, ότι το ΔΝΤ παραμένει «αφοσιωμένο και αποφασισμένο» στην ώθηση της ελληνικής οικονομικής ανάκαμψης που τελικά θα προσφέρει στη χώρα «την πλήρη κυριαρχία» επί της οικονομικής της τύχης.  

Παράλληλα, εκτίμησε, πως η Ελλάδα θα υποφέρει εάν αναγκαστεί να αθετήσει τις πληρωμές της και να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ενώ το νομισματικό μπλοκ είναι καλύτερα εξοπλισμένο, απ’ ότι ήταν τέσσερα χρόνια πριν, για να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο σοκ.   

«Θα ήταν μια τρομακτική κατάσταση για τον ελληνικό λαό» τόνισε η Λαγκάρντ  και πρόσθεσε ότι η ευρωζώνη τώρα βρίσκεται σε λιγότερο ευάλωτη κατάσταση λόγω της τραπεζικής ένωσης αλλά και την ενισχυμένη δημοσιονομική ένωση. 

Τέλος, επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα αποπλήρωσε στο Ταμείο το οφειλόμενο ποσό για τον Απρίλιο. «Εισέπραξα τα χρήματά μου» δήλωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Πηγή: ΑΝΤ1