Τη θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προωθήσει το μεταρρυθμιστικό της έργο εξέφρασε  ο Μπαράκ Ομπάμα

Οι Ελληνες «πρέπει να εισπράξουν τους φόρους, να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος υπενθύμισε ότι είχε καλέσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να δείξει στον ελληνικό λαό ότι «υπάρχει ελπίδα» και ότι η χώρα μπορεί «να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

«Στηρίζουμε κάποιον βαθμό ευελιξίας στον τρόπο με τον οποίο κινείστε, όμως θα πρέπει να δείξετε στους πιστωτές και σε αυτούς που στηρίζουν το χρηματοοικονομικό σας σύστημα ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και αυτό απαιτεί το είδος των δύσκολων αποφάσεων που αρχίζει να λαμβάνει ο Ματέο (Ρέντσι)», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα λίγο αργότερα στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ιταλό Πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, λίγο νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χθες, ο πρόεδρος τον ΗΠΑ είχε απευθύνει χαιρετισμό σε Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς που παρέστησαν στην γιορτή για την ελληνική ανεξαρτησία στο Λευκό Οίκο.

Πηγή: Ημερησία