Tα μέλη της «Ομάδας των Βρυξελλών» και οι Έλληνες οικονομικοί εμπειρογνώμονες στην συνάντησή τους στο Παρίσι αποφάσισαν την συνεδρίαση, 2 μέρες πριν το Eurogroup

Τη συνεδρίαση, την Τετάρτη 22 Απριλίου, του Euroworking Group, αποφάσισαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Παρίσι τα μέλη της «Ομάδας των Βρυξελλών» και οι Έλληνες οικονομικοί εμπειρογνώμονες.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δύο μόλις ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου, σε αναζήτηση συμφωνίας που θα άνοιγε το δρόμο στην εκταμίευση χρημάτων προς την Αθήνα.

Στο μεταξύ συνεχίζονται την Κυριακή, για δεύτερη ημέρα, στη βίλα «Σαΐντ», όπου στεγάζεται η ελληνική αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, η συνάντηση της «Ομάδας των Βρυξελλών» με τους Έλληνες οικονομικούς εμπειρογνώμονες.

Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η διαπίστωση προόδου στις διαβουλεύσεις, αλλά και η προσπάθεια να τεθούν κάποιες βάσεις πάνω στις οποίες θα μπορούσε να στηριχθεί η συμφωνία.

Την ελληνική πλευρά εκπροσωπούν ο επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιάρακης, ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νικόλαος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι δήλωσε το Σάββατο ότι η απάντηση στην κρίση στην Ελλάδα βρίσκεται «στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «απαιτείται πιο πολλή δουλειά κι αυτό επείγει».

«Όλοι επιθυμούμε η Ελλάδα να τα καταφέρει» σημείωσε ο Μάριο Ντράγκι, διαμηνύοντας όμως ότι η ευρωζώνη είναι «καλύτερα εξοπλισμένη σε σχέση με το 2012, το 2011 και το 2010» αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group