Aν συνέβαινε, θα ερχόταν και το τέλος της ευρωζώνης

Aκόμα και ο Νουριέλ Ρουμπινί φαίνεται να μην πείθεται από την ακατάσχεστη “μπουρδολογία” των ΜΜΕ και των μνημονιακών κομμάτων περί Grexit, και δηλώνει το αυτονόητο πως μια τέτοια ενέργεια θα έφερνε ουσιαστικά το τέλος της ευρωζώνης καθώς θα ήταν πρακτικά αδύνατο να μην μεταδοθεί και σε άλλες χώρες.

Σημειώνεται πως ο Ν.Ρουμπινί ήταν ένας από τους βασικούς “τζογαδόρους” στο παρελθόν υπέρ ενός Grexit οπότε η μεταστροφή του αποκτά ιδιαίτερο βάρος.

Ο κίνδυνος της Ελλάδας να φύγει από το ευρώ είναι εξαιρετικά περιορισμένος δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο κ. Ρουμπινί ανέφερε πως το βασικό σενάριο προβλέπει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τονίζοντας πως οι Βρυξέλλες αλλά και η Αθήνα δεν θα τολμήσουν να θέσουν σε κίνδυνο την ενότητα και τον αδιαίρετο χαρακτήρα της Ευρώπης.

Αυτή την άποψη εξέφρασε ο Νουριέλ Ρουμπινί, μιλώντας στο Bloomberg. «Αν και οι δύο πλευρές ”παίζουν” σκληρά, προσεγγίζουν ώστε να επιτευχθεί συμφωνία», τόνισε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, ο οποίος τόνισε ότι διαφωνεί με εκείνους που ισχυρίζονται ότι είναι περιορισμένος ο κίνδυνος μετάδοσης στην υπόλοιπη ευρωζώνη, στην περίπτωση ενός Grexit.

«Υπάρχει ακόμη κίνδυνος. Οσοι πιστεύουν το αντίθετο, κάνουν λάθος. Για αυτό και οι δύο πλευρές έχουν συμφέρον να φροντίσουν να μη συμβεί κάτι τέτοιο». Προβλέποντας ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σηματοδοτούσε την αρχή του τέλους της ευρωζώνης, ο Ρουμπινί αναφέρθηκε και στη γεωπολιτική κρίση που θα προκαλούσε μία τέτοια εξέλιξη. Αναφερόμενος μάλιστα στη δραστηριοποίηση της Ρωσίας στην ανατολική Ευρώπη, διερωτήθηκε: «Είναι η ώρα να θέλεις να καταστρέψεις την ευρωζώνη;».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr