Ο στρατός της Νιγηρίας διέσωσε 200 κορίτσια και 93 γυναίκες κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης για να επανακαταλάβει το δάσος Σαμπίσα από μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter.

«Στρατεύματα αυτό το απόγευμα διέσωσαν 200 κορίτσια και 93 γυναίκες από το δάσος Σαμπίσα. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν τα κορίτσια του Τσιμπόκ είναι μεταξύ αυτών», αναφέρει το μήνυμα, προσθέτοντας πως νιγηριανά στρατεύματα κατέστρεψαν επίσης τρία στρατόπεδα που ήλεγχαν οι μαχητές.

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ απήγαγε πριν ένα χρόνο περισσότερες από 200 μαθήτριες στο χωριό Τσιμπόκ, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Εν τω μεταξύ, ο Νίγηρας έχασε τουλάχιστον 46 στρατιώτες και 28 πολίτες το Σαββατοκύριακο στην πιο αιματηρή μάχη μέχρι στιγμής με τους μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με αρχική έκθεση του Υπουργείου Άμυνας που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι 156 μαχητές της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν στην μάχη για τον έλεγχο του νησιού Καράμγκα στην Λίμνη Τσαντ. Ο στρατός του Νίγηρα δήλωσε ότι επανέκτησε τον έλεγχο του νησιού.

Πηγή: Το Έθνος