Αξιοποιώντας τεχνικές για την αναπαραγωγή προσώπων, Ιταλοί αστυνομικοί επεξεργάστηκαν το αποτύπωμα του προσώπου στην Ιερά Σινδόνη για να παρουσιάσουν την μορφή του Ιησού σε νεαρή ηλικία.

Αξιοποιώντας το γνωστό αποτύπωμα του προσώπου του γενειοφόρου άνδρα στην Ιερά Σινδόνη, αστυνομικοί, εξιδεικευμένοι στην ανάλυση βίαιων εγκλημάτων, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια «φωτογραφία» πάνω στην οποία εργάστηκαν αντιστρέφοντας με την βοήθεια υπολογιστή, την διαδικασία της γήρανσης, ώστε να αποτυπώσουν το πρόσωπο του Ιησού σε νεαρή ηλικία.

Υπό κανονικές συνθήκες ακολουθείται η αντίστροφη διαδικασία. Οι ερευνητές προσπαθούν να αποτυπώσουν τα χαρακτηριστικά εξαφανισμένων ατόμων ή φυγάδων, χρησιμοποιώντας παλιότερες φωτογραφίες πάνω στις οποίες προσθέτουν τα σημάδια της γήρανσης ή μεταμόρφωσης, ώστε να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την μορφή που θα είχαν τα εν λόγω άτομα, σήμερα.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέροον πείραμα, τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιαστούν σε ντοκιμαντέρ του Rete4 με τίτλο «Η παιδική ηλικία του Ιησού» με την ευκαιρία της εκ νέου έκθεσης της Ιεράς Σινδόνης στον Καθεδρικό του Τορίνο για το κοινό, έως τις 24 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, To Έθνος