Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκονται οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να υποχωρεί στα επίπεδα των 800 μονάδων, ενώ στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την απειλή του ΔΝΤ να φύγει από το πρόγραμμα αν δεν ληφθούν μέτρα ή αν δεν κουρευτεί το χρέος αλλά και η αδυναμία εξεύρεσης λύσης προκαλεί αναταράξεις στην αγορά. Οι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας ενώ οι εαρινές προσβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομία ήρθαν να βαρύνουν το κλίμα. Ετσι, ο Γενικός Δείκτης δείχνει να χάνει ξανά το θετικό μομέντουμ της προηγούμενης εβδομάδας και να υποχωρεί κάτω από τις 800 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 16:40, διαμορφώνεται στις 785 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη πτώση 4,80%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 65,10 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,86%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 3,40%.

Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν oι μετοχές της Πειραιώς (-13,72%), της MIG (-10,67%), της Eurobank (8,96%), της Εθνικής (-8,94%) και της Alpha Bank (-7,67%).

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-9,94%), των Τραπεζών (-8,67%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-7,11%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-6,62%).

Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 94 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Πηγή: Ημερησία