Μετά τα αιματηρά επεισόδια στην πόλη Κουμάνοβο και τις ασφυκτικές πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα για την πολιτική κατάσταση στα Σκόπια σε παραίτηση οδηγήθηκαν η υπουργός Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η αστυνομία των Σκοπίων.

Επίσης παραιτήθηκαν ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μίλε Γιανακίεφσκι και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας Σάσο Μιγιάλκοφ, πρώτος εξάφελφος του πρωθυπουργού της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι ο οποίος πρότεινε τον Μίτκο Τσάφκοφ για την θέση του υπουργού Εσωτερικών και τον Βλάντο Μισαϊλόφσκι για τη θέση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, ο Σάσο Μιγιάλκοφ και ο Μίλε Γιανακίεφσκι, όλο το προηγούμενο διάστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης, σχετικά με το ρόλο που διαδραμάτισαν σε μία σειρά σκανδάλων διαφθοράς και νοθείας των εκλογών.

Η αντιπολίτευση των Σκοπίων θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 17 Μαΐου μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση. Η διαδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκούνται στο Νίκολα Γκρούεφσκι να παραιτηθεί.

Πηγή: Euronews