Στο μυαλό του Β. Σόιμπλε μπαίνει δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με τις απόψεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα υπέρ του οποίου φαίνεται να τάσσεται.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα, ο “Γερμανός Υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει την ιδέα ενός δημοψηφίσματος των Ελλήνων, που καλούνται είτε να αποδεχτούν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που συνεπάγονται οι υποχρεώσεις στους διεθνείς πιστωτές, είτε να επιλέξουν τελικά την έξοδο από την Ευρωζώνη”.

Το άρθρο επικαλείται δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών, Τόμας Στέφεν στη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Βερολίνο ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ” και πως “το μόνο αποδεκτό θα ήταν αν η Ελλάδα δηλώσει πως θέλει εκούσια έξοδο από το ευρώ”.

Το πρακτορείο υπογραμμίζει ότι “μετά από μήνες άκαρπων συνομιλιών που έχουν εξοργίσει τη Γερμανία και τις λοιπές χώρες της ευρωζώνης, ένα δημοψήφισμα θα αποτελούσε σημείο καμπής” καθώς “μια δημόσια στήριξη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια συμφωνία, ενώ η απόρριψή τους θα μπορούσε να θέσει τη χώρα σε μια πορεία προς την έξοδο από το ευρώ”.

Πηγή: Mega Channel