Ομιλία του Στρατηγού Συναδινού στο ευρωκοινοβούλιο

Στις 20 Μαϊου 2015, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Συναδινός Ελευθέριος βασιζόμενος στην έκθεση προόδου της Τουρκίας, η οποία και θα πρέπει να καταψηφιστεί, μίλησε για το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και για τον αγώνα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, προτείνοντας λύσεις που κάποιοι οι οποίοι τις θεωρούσαν παλιότερα ρατσιστικές και γραφικές, τώρα πια βλέποντας το μέγεθος του προβλήματος όχι μόνο τις κατανοούν αλλά και τις ενστερνίζονται.

Ακολουθεί η ομιλία του Στρατηγού:

«Κύριε Πρόεδρε,

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή στον ένα χρόνο κοινοβουλευτικής παρουσίας, έχει αναδείξει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και έχει προτείνει λύσεις πραγματοποιήσιμες.  Χαίρομαι ιδιαίτερα που ενώ κάποιοι μας χαρακτήριζαν γραφικούς και ρατσιστές, τώρα όχι απλά κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά υιοθετούν και ενστερνίζονται λύσεις που πρώτοι εμείς προτείναμε.

Ρατσισμός κύριοι είναι, όταν κράτη μέλη αδιαφορούν για το τεράστιο φορτίο που υπομένουν οι χώρες εισόδου των μεταναστευτικών ροών, να ζητάς αλληλεγγύη και δημοκρατία από τους άλλους αλλά να μην αποδέχεσαι να γίνεις μέρος της λύσης, να οχυρώνεσαι πίσω από την κατάπτυστη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, επειδή έτσι κρατάς τους μετανάστες εκτός της χώρας σου και τους ψηφοφόρους σου ευχαριστημένους.

Ευτυχώς όμως ο κ. Γιουνγκέρ στο νέο σχέδιο δράσης για τη μετανάστευση, υιοθετώντας μέρος του προγράμματος της Χρυσής Αυγής, μιλά για  την κατανομή με ποσόστωση ανάμεσα στις χώρες, αυτών που ζητούν άσυλο, για επαναπατρισμό όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης ασύλου, για αποτροπή επιβίβασης και για καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης.

Τέλος σας καλώ, ενόψει και της έκθεσης προόδου της Τουρκίας, να την καταδικάσετε με αφορμή την εγκληματική της αμέλεια, αν όχι άρνηση, να  καταπολεμήσει τους εμπόρους λαθραίας διακίνησης μεταναστών.

 

Ευχαριστώ.»

 

Ελευθέριος Συναδινός

Αντιστράτηγος ε.α.

Ευρωβουλευτής