Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ θα αναλάβει ένα νέο ρόλο στη μάχη κατά του αντισημιτισμού μετά την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος.

Ο Μπλερ θα αναλάβει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ανοχή και τη Συμφιλίωση, το οποίο πραγματοποιεί εκστρατεία για την εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος των Εβραίων και επιδιώκει την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος.

Ο Μπλερ και ο γεννημένος στη Ρωσία εβραίος επιχειρηματίας Μοσέ Κάντορ ανακοίνωσαν τον διορισμό του πρώην πρωθυπουργού με κοινό τους άρθρο στην εφημερίδα The Times στο οποίο προειδοποιούν για αύξηση των κρουσμάτων αντισημιτισμού.

“Ο αντισημιτισμός δεν είναι εβραϊκό πρόβλημα, αλλά ένα πρόβλημα που μολύνει ολόκληρη την κοινωνία και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί για το καλό όλων μας. Τα κράτη, οι διεθνείς οργανισμοί και άλλοι θεσμοί θα πρέπει να συνεργαστούν για να πατάξουν το μίσος και την μισαλλοδοξία. Αν περιμένουμε τους στρατούς μας να δράσουν, θα είναι πολύ αργά”, γράφουν οι Μπλερ και Κάντορ.

Ύστερα από οκτώ χρόνια, ο Μπλερ παραιτήθηκε από Ειδικός Απεσταλμένος του Κουαρτέτου, της ομάδας που αποτελείται από τον ΟΗΕ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία και έχει ως στόχο να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: Ημερησία