Eίμαστε ακόμα ζωντανοί! Και η φράση του πρωθυπουργού “τέρμα τα παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού” μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, πέρα από ιδεολογικές διαφωνίες, τούτες τις κρίσιμες ώρες!

“Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του”,

προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, η δε πρόθεσή του να μην αποδεχτεί “ακραίες προτάσεις”
εξηγεί, ενδεχομένως, και την κίνησή του να φέρει σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, αύριο Παρασκευή, τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Και αυτό, την ώρα που υπήρχαν πληροφορίες για νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αλλά και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ αύριο το βράδυ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές. Οι πληροφορίες αυτές, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνονταν από την ελληνική κυβέρνηση. Επιπλέον, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής σημαίνει σχεδόν με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί σήμερα στις Βρυξέλλες για συζητήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Έχουμε μια κυβέρνηση που (παρ’ ότι διαφωνούμε κάθετα μαζί της σε θέματα όπως η λαθρομετανάστευση) θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν παίζει! Η πρώτη “προειδοποιητική” για την ώρα “πιστολιά” στο ΔΝΤ έπεσε χθες, αφού η κυβέρνηση για πρώτη φορά αρνήθηκε, ουσιαστικά, να πληρώσει τη δόση του επαχθούς δανείου, αφού δεν είχε υπάρξει συμφωνία, όπως είχε ενημερώσει τους δανειστές πριν την έναρξη των τελευταίων συνομιλιών.

Η Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε το σχετικό αίτημα στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, έπειτα από απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Να ενοποιηθούν οι τέσσερις δόσεις που η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα. Καμία δόση δεν θα πληρωθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία συνολικά.

H ελληνική κυβέρνηση δείχνει στους δανειστές ότι “δεν αστειεύεται”.
Και είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε το εθνοκτόνο Μνημόνιο που μία δόση δεν πληρώνεται.
Και, ναι, είμαστε ακόμη ζωντανοί!

Πηγή ΕΛΚΕΔΑ