Επίθεση με βολές κατά της ελληνικής κυβέρνησης, στην οποία καταλογίζει διαστρέβλωση των προτάσεων των θεσμών, εκτοξεύει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Σύμφωνα με το Reuters ο πρόεδρος της Κομισιόν, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η ελληνική κυβέρνηση λέει ψέμματα για μένα»

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της Ελλάδας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιούνκερ είπε, σε έντονο ύφος, ότι δεν είχε καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση από την Κυριακή, οπότε και αποφάσισε, όπως δήλωσε, τη διακοπή των συνομιλιών γιατί δεν οδηγούσαν πουθενά.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν είναι υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ σε φάρμακα και ηλεκτρικό ρεύμα και ότι πιστεύει πως θα ήταν μεγάλο λάθος αν η Ελλάδα υποχρεωνόταν να κάνει αυτές τις αυξήσεις και ο Έλληνας πρωθυπουργός το ξέρει αυτό.

Πρόσθεσε ότι πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να αντικαταστήσει τα μέτρα αύξησης του ΦΠΑ με ισοδύναμα, μεταξύ των οποίων η μείωση των αμυντικών δαπανών.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ακόμη ότι ο διάλογος εντός και εκτός Ελλάδος θα ήταν ευκολότερος αν η κυβέρνηση έλεγε ποιες ακριβώς είναι οι προτάσεις των θεσμών.

Δεν με νοιάζει η ελληνική κυβέρνηση, με νοιάζουν οι Έλληνες πολίτες, τόνισε ο κ. Γιούνκερ, κάνοντας αναφορά κυρίως στα πιο αδύναμα στρώματα που επλήγησαν περισσότερο, όπως είπε, από τα μέτρα προσαρμογής.

ΒΗΜΑ

Γιούνκερ: Δεν ζητήσαμε εμείς αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα και