Σε αύξηση του ELA προχώρησε η ΕΚΤ, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ

«Η αύξηση του ELA εγκρίθηκε. Όλοι (στο διοικητικό συμβούλιο ) αναμένουν θετικό αποτέλεσμα από την Σύνοδο κορυφής της Δευτέρας» δήλωσε η τραπεζική πηγή που μίλησε στο Reuters, το οποίο μεταδίδει και δηλώσεις του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος που επίσης έκανε λόγο για αύξηση του ELA.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η αύξηση του ορίου του ΕLA σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ και κρίνεται ικανοποιητική προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας των τραπεζών.

Παρά την χθεσινή διάψευση της η ΤτΕ αναγκάστηκε να ζητήσει σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη την αύξηση του ΕLA προκειμένου να καλυφθεί το κύμα των εκροών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις καταθέσεις. Είναι ενδεικτικό ότι χθες και σήμερα οι εκροές σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ (ή 3 δισ. ευρώ όπως μεταδίδει το Bloomberg).

Η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενώ αναμένεται και άλλη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ την Δευτέρα.

Σημειώνεται πως η ΕΚΤ αύξησε την Τετάρτη κατά 1,1 δισ. ευρώ το πλαφόν τη χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, το οποίο έφθασε στα 84,1 δισ. ευρώ.

Πηγή: Το Έθνος