Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της οποίας έκαναν “μια επισκόπηση της κατάστασης” όσον αφορά την ελληνική οικονομική κρίση. 

Οι δύο ηγέτες επισήμαναν ότι «οι τρεις επόμενες ημέρες, ως την έκτακτη Σύνοδο της Δευτέρας, πρέπει να αξιοποιηθούν για να υπάρξει πρόοδος για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.

Ο Ολάντ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μπρατισλάβα για μια σύνοδο κρατών της περιοχής στην οποία είχε προσκληθεί, ζήτησε να «γίνει ό,τι είναι δυνατόν» προκειμένου να υπάρξει ένας συμβιβασμός, προειδοποιώντας εναντίον της πιθανότητας μιας νέας αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.

Το τρέχον πλαίσιο «είναι βαρύ, είναι επικίνδυνο και απαιτεί να ληφθούν αποφάσεις», τόνισε ακόμη αναφερόμενος -πέραν του ζητήματος της Ελλάδας- στο πρόβλημα της μετανάστευσης και στην ουκρανική κρίση.

Μέρκελ: Απολύτως ανοικτή η έκβαση της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας

Απολύτως ανοιχτή είναι, σύμφωνα με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η έκβαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

«Η Σύνοδος της Δευτέρας μπορεί να γίνει μια σύνοδος αποφάσεων, εάν υπάρχει μια βάση για απόφαση» δήλωσε μιλώντας νωρίτερα την Παρασκευή σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).

Πρόσθεσε ότι, εάν ως τότε δεν υπάρχει βάση για απόφαση, η συνάντηση θα είναι απλώς μια «Σύνοδος Διαβουλεύσεων» και θα πρέπει να συνεχιστεί η αναμονή. 

Μέρκελ- Ολάντ: Όλα ανοιχτά στη Σύνοδο Κορυφής