Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς διπλωματίας στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής οι ηγέτες θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν την οριστική πτώχευση της Ελλάδα και ως εκ τούτου, την έξοδο από το ευρώ αναφέρει η Bild επισημαίνοντας πως η πολιτική διάσωσης είναι αναποτελεσματική, δαπανηρή και αποτυχημένη από την αρχη.

Για την Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον στην Ευρωζώνη. Είναι καιρός για ένα «Grexit». Ώρα να απελευθερώσει την Ελλάδα από το ευρώ σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

 

Γιατί πιστεύουμε σε κάτι τέτοιο

Η Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα σε πτώχευση. Τα χρήματα για τις συντάξεις και τους μισθούς που πρέπει να καταβληθούν στο τέλος του μήνα τα οποία υπολογίζονται σε 3 δισ. ευρώ, δεν υπάρχουν.

Οι ίδιοι οι Έλληνες δεν πιστεύουν πλέον στην επιβίωση των τραπεζών τους. Η καλύτερη απόδειξη: την περασμένη εβδομάδα και μόνο, οι άνθρωποι πραγματοποίησαν αναλήψεις 3 δισ. ευρώ, προκειμένου να μεταφέρουν στο εξωτερικό ή να τα βάλουν κάτω από το μαξιλάρι.

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει μόνο με νέα δάνεια έκτακτης ανάγκης και κανείς στο κόσμο δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πως η Ελλάδα δανείστηκε 300 δισ. ευρώ τα οποία δεν θα επιστρέψει ποτέ.

Το κράτος δεν έχει έσοδα επειδή το διαφθαρμένο φορολογικό σύστημα τα έχει «εξαφανίσει».

Ωστόσο η Bild επισημαίνει πως η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε θέση να πληρώσει χωρίς επιπλέον δισεκατομμύρια από τη Γερμανία.

Η ζημιά που θα υποστεί η δημοκρατία μας, η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την γερμανική πολιτική από την άλλη, με χτυπημένη ενάντια σε όλες τις πιθανότητες πακέτου διάσωσης είναι πολύ μεγαλύτερη από την απώλεια μιας πιθανής «Grexit».

Το Γερμανικό κοινοβούλιο τάσσεται συνεχώς εναντίον της χορήγησης περισσότερων δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα και πλέον είναι εμφανές πως έχει κλωνιστεί η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Ενα Κοινοβούλιο χωρίς εμπιστοσύνη είναι το πιο θανατηφόρο δημητήριο για την Δημοκρατία.

Η βοήθεια προς την Ελλάδα από την Ευρώπη έχουν οδηγήσει τη χώρα στην παντελή έλλειψη ανεξαρτησίας η οποία έχει καταστεί οικονομικά ανάπηρη.

Το πιθανό Grexit, η αβεβαιότητα, τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα μισθών, η απρόβλεπτη δικαιοσύνη και ανεξέλεγκτη οικονομική διαχείριση αποθαρρύνει κάθε επενδυτή.

Παράλληλα οι υψηλές τιμές στον τουρισμό οδηγούν τους τουρίστες στην πολύ φθηνότερη Τουρκία, η οποία έχει την ίδια θάλασσα, τις ίδιες παραλίες και σχεδόν ταυτόσημη «κουζίνα».

Η Ελλάδα έχει γίνει όμηρος του ευρώ και της αποτυχημένης πολιτικής της ΕΕ.

Δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη, καμία επένδυση, καμία καινοτομία, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας – ένας στους δύο Έλληνες νέους είναι άνεργοι.

Χρειάζεται επανεκκίνηση, μετά την οποία οι άνθρωποι μπορούν να ζητήσουν λογοδοσία και τις μεταρρυθμίσεις της δικής τους κυβέρνησης.

Φυσικά, δεν είναι όλες οι συνέπειες ενός Grexit προβλέψιμες.

Η οικονομική κρίση θα οξύνει τα πάντα αρχικά. Αλλά όποις έχει επισκεφθεί την Ελλάδα γνωρίζει ότι αυτή η χώρα είναι ευλογημένη με όλες τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη νέα αρχή.

Η φιλοξενία, ο ήλιος και τα χιλιάδες νησιά για να προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Η γεωργία, αποτελεί εγγύηση και μπορεί να αποτρέψει την πείνα.

Οι ‘Ελληνες παράλληλα πρωταγωνιστούν στη ναυτιλία παγκοσμίως.

Μια έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί απόσυρση από την Ευρώπη.

Αντίθετα, με ένα Grexit η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει ευσυνείδυτα και οικονομικά σταθερά στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Από την άλλη μεριά μια συμφωνία για την Ελλάδα δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά απλώς θα το αναβάλει, κατά πάσα πιθανότητα από λίγους μόνο μήνες.

Η ελληνική κρίση συνδέεται με τις πολιτικές δυνάμεις της ΕΕ, η οποία διαθέτει σήμερα ένα πολύ μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο πρόβλημα με την επιθετική Ρωσία.

Ταυτόχρονα το ευρώ αποτρέπει οποιαδήποτε ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Για την Ελλάδα και την Ευρώπη το Grexit αποτελεί την καλύτερη λύση αναφέρει η Bild.

Πηγή: enikos.gr