Τo Εurogroup πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να εξετάσει αν η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών είναι ακόμα εφικτή δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

To κενό που απομένει στις θέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών είναι σχετικά περιορισμένο, δήλωσε ο Π.Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή δούλευε μέχρι αργά χθες τη νύχτα για να καλυφθεί το κενό αυτό , βάσει της εντολής που έχει λάβει από τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. Ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε ότι η Επιτροπή επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά παράλληλα η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει σε αξιόπιστες και συμπαγείς μεταρρυθμίσεις.

“Όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει τρόπος”, τόνισε ο κ.Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι το Eurogroup σήμερα πρέπει να εξετάσει αν η επίτευξη συμφωνίας είναι ακόμα πιθανή. Προηγουμένως όμως είπε, οι υπουργοί αναμένουν να ακούσουν από τον Έλληνα ομόλογό τους, Γιάνη Βαρουφάκη, ποιά είναι η κατάσταση και η θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

«H προθεσμία είναι προθεσμία», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup o Ερικ Βάιμπς, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας της Ολλανδίας.