Η ευρωζώνη θα “κάνει τα πάντα για να αποφύγει οποιονδήποτε κίνδυνο μετάδοσης” της ελληνικής κρίσης, διαβεβαίωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα συναντήσει “μεγάλες δυσκολίες μέσα στις επόμενες ημέρες”, διαβεβαιώνοντας πάντως πως η χώρα παραμένει “μέλος της ευρωζώνης”.

Σε άλλες δηλώσεις, ο γάλλος ομόλογός του Μισέλ Σαπέν διαβεβαίωσε επίσης πως το “πεπρωμένο” της Ελλάδας είναι να παραμείνει εντός της ευρωζώνης, από την οποία “καμιά χώρα δεν επιθυμεί την έξοδό της”.

“Η Ελλάδα είναι ένα πληρες μέλος της ευρωζώνης”, υπογράμμισε επίσης ο ιρλανός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ο οποίος τόνισε πως “δεν φοβάται για το ευρώ”.

 

Ο ιταλός ομόλογός του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν υπογράμμισε από την πλευρά του πως “η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι διόλου αναπόφευκτη” και πως “η Αθήνα δεν έχει βγει από το ευρώ”. Υπάρχει μια κατάσταση κρίσης και επίκεινται λήξεις προθεσμιών αποπληρωμής που θα δούμε αν θα τηρηθούν, “όμως δεν υπάρχει ενόψει καμιά έξοδος”, πρόσθεσε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών.