Αλέξης Τσίπρας: Ο λαός στέλνει ένα μήνυμα αξιοπρέπειας-Οι δηλώσεις των Πολιτικών Αρχηγών κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους

Παυλόπουλος: Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος οφείλουμε να διανύσουμε τον δύσκολο δρόμο του αύριο με ενότητα

Ενωτικός στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος πριν από λίγο στο 583ο εκλογικό τμήμα στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης- Ψυχικού.  «Η σημερινή μέρα ανήκει στον Πολίτη και μόνον. Ο οποίος καλείται ν’ αποφασίσει, κατά συνείδηση και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, για το μέλλον του Τόπου και του Λαού μας. Προσθέτω απλώς το εξής, ιστορικώς αυτονόητο: Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, τον δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να τον διανύσουμε με αρραγή ενότητα. Αυτό έκαναν οι πρόγονοί μας στις κρίσιμες στιγμές. Αυτό είναι και το δικό μας χρέος σήμερα. Προχωράμε λοιπόν, όλοι μαζί» δήλωσε κατά την έξοδο του από το εκλογικό τμήμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

Τσίπρας: Ο λαός στέλνει ένα μήνυμα αξιοπρέπειας

Εξερχόμενος από το 661ο εκλογικό τμήμα, όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι  «Σήμερα η δημοκρατία νικάει τον φόβο». Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αποφασιστικότητα του λαού μας απ΄ότι φαίνεται σήμερα νικάει την προπαγάνδα του φόβου και δήλωσε βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει έναν δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. «Πολλοί μπορεί να αγνοήσουνε τη βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού» είπε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής διότι η δημοκρατία είναι γιορτή, είναι χαρά. Και όταν η δημοκρατία νικάει τον φόβο και τους εκβιασμούς τότε είναι και λύτρωση είναι και διέξοδος. Ο ελληνικός λαός σήμερα στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, αποφασιστικότητας. Το μήνυμα ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Πολλοί μπορούν να αγνοήσουν τη βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού να ζήσει. Να ζήσει με αποφασιστικότητα, να πάρει τη ζωή στα χέρια του» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει τον φόβο, η αποφασιστικότητα του λαού μας νικάει από ότι φαίνεται την προπαγάνδα του φόβου. Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει έναν δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Έναν δρόμο επιστροφής στις ιδρυτικές αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη στέλνοντας ένα μήνυμα ισχυρής αποφασιστικότητας, όχι μόνο να μείνουμε αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Να προκόψουμε να δουλέψουμε ως ίσοι απέναντι σε ίσους. Ας κάνουμε λοιπόν αυτή την πράξη της ισχυρής βούλησης αυτή την πράξη τη γιορτινή της δημοκρατίας πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Καμμένος: Ο λαός δεν φοβάται

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ψήφισε στη Γλυφάδα, στο 1986-ο εκλογικό τμήμα, στο κτίριο του 2-ου Δημοτικού Σχολείου.

 Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε «διάφορες δήθεν αναλύσεις, που απειλούσαν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με έξοδο από το ευρώ, με κλειστά ΑΤΜ- τα οποία όπως φάνηκε ξεκάθαρα τα έκλεισε η ίδια η αντιπολίτευση, όπως ομολόγησε. Με απειλές για δήθεν “κουρέματα” καταθέσεων, που δεν υπάρχουν πουθενά και με διάφορα σενάρια τρόμου. Δεν φοβάται ο ελληνικός λαός. Μην ξεχνάνε ότι σε αυτήν τη χώρα γεννήθηκε η δημοκρατία. Και η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίσουν εκείνοι και όχι αυτοί που θέλουν να καθυποτάξουν τους λαούς και τα κράτη.

Aναλυτικά η δήλωση του Π. Καμμένου έχει ως εξής:

«Ο ελληνικός λαός σήμερα πήρε τη δική του απόφαση, δημοκρατικά, ψηφίζοντας αν θα συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας ή θα σταματήσει η πολιτική της λιτότητας και θα συνεχίσουμε μία ευρωπαϊκή πορεία σε μία Ευρώπη όπως τη χάραξαν οι ιδρυτές της, ο Σούμαν, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Αντενάουερ και όχι μία Ευρώπη της κατάργησης των εθνών – κρατών.

Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, κυρίαρχα αποφασίζει, σε πείσμα όσων προσπάθησαν να τον τρομοκρατήσουν από τα μέσα ενημέρωσης. Πολλά εξ αυτών παραβίασαν ακόμα και τις εκλογικές συνθήκες. Είδαμε εκπομπές να συνεχίζονται και 40 λεπτά μετά τη λήξη του προκαθορισμένου χρόνου. Είδαμε να γίνονται διάφορες δήθεν αναλύσεις, απειλώντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με έξοδο από το ευρώ, με κλειστά ΑΤΜ, τα οποία όπως φάνηκε ξεκάθαρα τα έκλεισε η ίδια η αντιπολίτευση – το ομολόγησε – με απειλές για δήθεν «κουρέματα» καταθέσεων που δεν προκύπτουν από πουθενά και με διάφορα σενάρια τρόμου.

Δεν φοβάται ο ελληνικός λαός. Μην ξεχνάμε ότι σε αυτή τη χώρα γεννήθηκε η Δημοκρατία και η Δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίζουν εκείνοι και όχι αυτοί που θέλουν να καθυποτάξουν τους λαούς και τα κράτη».

 

Σαμαράς: Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για την μοίρα της χώρας μας

Στην Πύλο, ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. 
Βγαίνοντας ο Αντώνης Σαμαρά από τον εκλογικό τμήμα, δήλωσε: Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για την μοίρα της χώρας μας. Ναι στην Ελλάδα, Ναι στην Ευρώπη. 

Τον κ. Σαμαρά υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

Κουτσούμπας: Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα

«Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, με ενότητα, σε συμμαχία με ετοιμότητα και εγρήγορση, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις είτε αυτές οδηγήσουν σε μια νέα συμφωνία καρμανιόλα, μνημόνιο ουσιαστικά με σκληρά μέτρα, είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου από το ευρώ, διπλού νομίσματος με χρεοκοπημένο τον λαό μας. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα έτσι ώστε ο λαός μας να ανακουφιστεί από άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους για μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.

Θεοδωράκης: Ο σπόρος του διχασμού δεν θα καρποφορήσει

Στο 2-ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα, ότι ο σπόρος του διχασμού που απερίσκεπτα έριξαν κάποιοι ότι δεν θα καρποφορήσει.”

“Tην Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, να δυναμώσουμε την ευρωπαϊκή της πορεία. Ελπίζω ο πρωθυπουργός να τηρήσει την υπόσχεσή του» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Γεννηματά: Στέλνουμε ένα ισχυρό ναι στην Ευρώπη, στο ευρώ, με ομοψυχία και υπευθυνότητα

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 257-ο εκλογικό τμήμα στο 100-ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στον Νέο Κόσμο.

Η κ. Γεννηματά  επεσήμανε ότι είναι η ώρα απόφασης και ευθύνης.

“Ο ελληνικός λαός, οι Ελληνίδες, οι Έλληνες, η νέα γενιά, ενωμένοι ψηφίζουν σήμερα για την ελπίδα, για τη δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια.

Διεκδικούμε μια βιώσιμη συμφωνία, αντιστεκόμαστε στους ακραίους κύκλους της Ευρώπης που όλα αυτά τα χρόνια θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, εκτός Ευρωζώνης. Στέλνουμε ένα ηχηρό ΝΑΙ, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στο ευρώ, με ομοψυχία και υπευθυνότητα” ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Γ. Παπανδρέου: Ενωμένοι για τις μεγάλες αλλαγές 

Στη Νέα Ερυθραία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι από αύριο όλοι πρέπει να πορευτούμε ενωμένοι για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για τις οποίες είναι ανάγκη να μείνουμε στον σκληρό πυρήνα του ευρώ.

Βενιζέλος: Θα ξημερώσει μια νέα μέρα 

«Αύριο θα ξημερώσει μια μέρα που θα βρει την Ελλάδα θετική, ενωμένη, αισιόδοξη, ευρωπαϊκή. Μια Ελλάδα που μπορεί να κάνει βήματα για την αποκατάσταση των αδικιών αλλά με ασφάλεια χωρίς να παίζει ιστορικά παιγνίδια εις βάρος του εαυτού της» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ψήφισε στο 2ο εκλογικό τμήμα που βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα «Σκεπάρνη» στους Αμπελόκηπους.