Ο Αμερικανός Υπουργός των Οικονομικών τονίζει ότι είναι αποτελεί γεωπολιτικό λάθος αν η Ελλάδα καταρρεύσει- Υπέρ κουρέματος του χρέους και η Λαγκάρντ

 Eκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απόψε, παρουσία του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας. 

Η συνάντηση έρχεται μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε χθες ο πρόεδρος Ομπάμα με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, προέτρεψε και τις δύο πλευρές να  προχωρήσουν σε συμφωνία τονίζοντας πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλεί την Ευρώπη να αποφύγει μια “ελληνική κατάρρευση”, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. 

Η Κριστίν Λαγκάρντ από την πλευρά της, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Ινστιτούτο Brookings είπε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ως προτεραιότητα την δικαιοσύνη και την ισοτιμία προς κάθε χώρα που προσφεύγει σε αυτό, πάντα στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης “κάτι που φυσικά ισχύει και για την Ελλάδα”, όπως είπε, ενώ πρόσθεσε πως το Ταμείο παρέχει βοήθεια όταν του ζητείται. 

“Η στήριξη που παρέχει το ΔΝΤ βασίζεται σε δύο πυλώνες: Από τη μία πλευρά οι μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική εξυγίανση και από την άλλη η αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου αυτό να είναι βιώσιμο. Όπως ακριβώς χρειάζεται να γίνει και στην περίπτωση της Ελλάδας” τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. 

Η κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε ακόμη πως η ελληνική κρίση είναι οξεία και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση ενώ είπε πως η Ελλάδα “έχει αρνηθεί την προσέγγιση, εμείς όμως επιμένουμε στην προσπάθειά μας για σταθερότητα και ανάπτυξη όπως στην περίπτωση κάθε χώρας που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”. 

Τέλος, επισημαίνοντας πως δεν θα δεχθεί περαιτέρω ερωτήσεις για το θέμα της Ελλάδας, τόνισε πως το ΔΝΤ περιμένει τις εξελίξεις των επόμενων ημερών. 

Έκτακτη σύσκεψη για την Ελλάδα στο Λευκό Οίκο

Εκτακτη σύσκεψη για την Ελλάδα από τον Ομπάμα- Λαγκάρντ 

Παρέμβαση Λιου: Γεωπολιτικό λάθος η έξοδος της Ελλάδας από 

Λιου: «Γεωπολιτικό λάθος ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας»

ΗΠΑ: Γεωπολιτικό λάθος αν επιτραπεί η κατάρρευση της Ελλάδας

Εκτακτη σύσκεψη για την Ελλάδα συγκαλεί ο Ομπάμα

[News247]: Λιου: Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο 

Έκτακτη σύσκεψη τον Λευκό Οίκο για την Ελλάδα

Λευκός Οίκος: Έκτακτη σύσκεψη για την Ελλάδα Υπό τον Μπαράκ 

ΗΠΑ για Grexit: Όχι σε αυτό το γεωπολιτικό λάθος

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Ομπάμα για την Ελλάδα απόψε

Λιου: Γεωπολιτικό λάθος η κατάρρευση της Ελλάδας

Έκτακτη Σύσκεψη Κορυφής στον Λευκό Οίκο για την Ελλάδα