Το μεσημέρι της Κυριακής θα συνεχιστεί η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ζήτησαν από την Αθήνα περισσότερες δεσμεύσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Η διαδικασία ήταν επεισοδιακή και έκλεισε εν μέσω αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ντράγκι και Σόιμπλε.

«Είχαμε μια συζήτηση σε βάθος επί των ελληνικών προτάσεων. Συζητήθηκε το ζήτημα της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης και βέβαια τα σχετιζόμενα οικονομικά θέματα. Δεν ολοκληρώσαμε όμως τις συζητήσεις και συνεπώς θα συνεχίσουμε στις 11 το πρωί. Τα πράγματα είναι ακόμα πολύ δύσκολα, αλλά η δουλειά συνεχίζεται. Αυτό μπορώ να σας πω», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης σχολίαζαν πως «κάποιες χώρες, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα, δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία».

Αναστάτωση προκλήθηκε και με τη διαρροή περί πρότασης Σόιμπλε για πενταετές Grexit, που όμως διαψεύδεται ότι «έπεσε» στο τραπέζι.

«Σχεδόν 9 ώρες διήρκεσε το κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Φινλανδία, με τον υπουργό Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ να εγείρει αντιρρήσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την φινλανδική τηλεόραση, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού “Αληθινοί Φινλανδοί” απείλησαν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση αν τελικά δοθεί το πράσινο φως για το τρίτο πακέτο βοήθειας», μεταδίδει η ανταποκρίτρια του euronews στις Βρυξέλλες Έφη Κουτσοκώστα.

Πηγή: Euronews