Επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit Research δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «πεδίο μάχης» για τις δύο χώρες

Η ελληνική κρίση κατάφερε και έφερε στην επιφάνεια το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία -τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης- οι οποίες συγκρούστηκαν για χάρη της Ελλάδας, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το CNBC.

Ο Erik Nielsen, επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit Research, δήλωσε στο CNBC ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «πεδίο μάχης» για τις δύο χώρες.

«Η Γερμανία έσπευσε να καταστήσει σαφές τόσο στην Γαλλία όσο και στην υπόλοιπη ζώνη του ευρώ, ότι μπορεί να δοθεί χρηματική βοήθεια σε ένα μέλος της Ευρωζώνης μόνο εάν υπάρξουν αξιόπιστοι όροι, και αν η αξιοπιστία έχει χαθεί, τότε αυτό μπορεί να συμβεί έναντι εγγυήσεων ή εγκαταλείποντας η χώρα την Ευρωζώνη», επισήμανε ο Nielsen, προσθέτοντας πως το γεγονός ότι η Γερμανία έφερε στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο του Grexit είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Η Γαλλία, από την άλλη πλευρά, έσπευσε να προστατεύσει την Ελλάδα, λέγοντας πως το Grexit δεν αποτελεί λύση ενθαρρύνοντας παράλληλα τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει στα σκληρά μέτρα με αντάλλαγμα να του προσφερθεί οικονομική στήριξη…

Πηγή: Πρώτο Θέμα