«Οι ηγέτες της Ευρωζώνης υποβάθμισαν σκοπίμως το ρόλο της έκθεσης του ΔΝΤ»

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν γνώση της ανάλυσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό χρέος πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, όπου σφραγίστηκε η συμφωνία για την Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κορυφαίο Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Υψηλόβαθμη κοινοτική πηγή αποκαλύπτει ότι οι Ευρωπαίοι είχαν ενημερωθεί για το περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤσχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προτού υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι βάσει της απόρρητης έκθεσης του ΔΝΤ, το ελληνικό χρέος δεν καθίσταται βιώσιμο, εκτός εάν υπάρξει μία σημαντική ελάφρυνση, μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον ίδιο Ευρωπαίοι αξιωματούχο, οι ηγέτες της Ευρωζώνης υποβάθμισαν σκοπίμως το ρόλο της έκθεσης του ΔΝΤ, προκειμένου να μην διαρραγεί το ενιαίο μέτωπο εναντίον της Ελλάδας.

Όπως εξηγεί άλλωστε, εάν οι Ευρωπαίοι υιοθετούσαν τις εισηγήσεις του ΔΝΤ, τότε θα έπρεπε να προβούν σε γενναίες αλλαγές επί της τελευταίας πρότασης προς την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: newsroom naftemporiki.gr