Στον απόηχο της ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή, η οποία δίνει στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εντολή για διαπραγματεύσεις με στόχο ένα τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, ο γερμανικός Τύπος δημοσιεύει σήμερα σχόλια, ρεπορτάζ και αναλύσεις.

 

Στο πρωτοσέλιδό της η Frankfurter Allgemeine Zeitungεπισημαίνει: «Η ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν αφορούσε μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και το μέλλον της καγκελαρίου και της κυβέρνησης του “μεγάλου συνασπισμού”. Ποιος όμως από τους βουλευτές θα ήθελε να βλάψει την καγκελάριο ακόμα κι αν υπάρχουν προβλήματα;».

Σύμφωνα με τη FAZ, «η Άγκελα Μέρκελ μένει πιστή στη μοναδική θέση, στην οποία Eurogroup και Βερολίνο μπορούν να συμφωνήσουν και να επιβάλλουν. Την ίδια στιγμή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο “κακός της υπόθεσης” δεν κατάφερε μόνο με την εμμονή του σε ένα Grexit να κάνει την Αθήνα να αποδεχθεί ακόμα σκληρότερους όρους στις Βρυξέλλες. Κατάφερε και να συσπειρώσει τους σοσιαλδημοκράτες πίσω από τη Μέρκελ. Για την άκαμπτη στάση του εισέπραξε το παρατεταμένο χειροκρότημα των Γερμανών συντηρητικών στο κοινοβούλιο. Ποτέ ο Β. Σόιμπλε δεν ήταν τόσο ισχυρός μέσα στο κόμμα όσο σήμερα».

Πηγή: DW