Η Βρετανία θα ενισχύσει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, διεμήνυσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

 

«Η Βρετανία έχει δεσμευθεί τώρα να εκπληρώσει τον στόχο που έθεσε το ΝΑΤΟ για τη διάθεση του 2% του ΑΕΠ της στις αμυντικές δαπάνες κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, πραγματοποιούμε ήδη περισσότερες αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τις ΗΠΑ, αλλά θα ήθελα να επιταχύνουμε και να κάνουμε περισσότερα, αυτό που αποκαλώ ανταπόκριση ευρέος φάσματος», δήλωσε ο Κάμερον στο NBC.

Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, η προσέγγιση αυτή θα περιλαμβάνει τόσο την καταπολέμηση του Ι.Κ. στο Ιράκ και στη Συρία όσο και την αναγνώριση της απειλής που συνιστά η ριζοσπαστικοποίηση στη Βρετανία.

«Θα πρέπει να επιτεθούμε κατευθείαν σε αυτή την εξτρεμιστική ισλαμιστική ιδεολογία που δηλητηριάζει τα νεαρά μυαλά, περιλαμβανομένων και των νεαρών μυαλών στη Βρετανία και στην Αμερική», υπογράμμισε ο Κάμερον.

Το Ι.Κ., που έχει καταλάβει μεγάλες περιοχές στο Ιράκ και στη Συρία, φέρεται να στρατολογεί χιλιάδες δυτικούς. Οι προπαγανδιστικές προσπάθειες της οργάνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχεύουν ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, η Βρετανία εντάχθηκε στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που άρχισε να εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ι.Κ. στο Ιράκ τον Αύγουστο του 2014.

Πηγή: ΑΜΠΕ