Συνάντηση με επταμελή αντιπροσωπεία της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (National Development and Reform Commission – NDRC) με επικεφαλής τον WangXiaotaoείχε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.

Τους εκπροσώπους της NDRC(αρμόδιου κινεζικού φορέα για το σχεδιασμό των επενδύσεων στο εξωτερικό) συνόδευε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα ZouXiaoli. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γ. Τσίπρας, καθώς και στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας τον περασμένο Μάρτιο στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Παράλληλα, επαναβεβαιώθηκε η βούληση και των δύο πλευρών για την προώθηση μιας μακράς πνοής σταθερής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών. Τέλος, αποφασίστηκε ο συντονισμός ομάδων εργασίας, υπό τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν και να εξειδικευθούν περαιτέρω ανά έργο τα πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.