Επίθεση κατά του Φρανσουά Ολάντ εξαπολύει ο Νικολά Σαρκοζί, παρομοιάζοντας τον Γάλλο πρόεδρο με τον… Αλέξη Τσίπρα και υποστηρίζοντας πως «και οι δύο λένε ψέματα για να κατακτήσουν την εξουσία».

 

Μιλώντας σε εκδήλωση της κομματικής του νεολαίας ο Σαρκοζί επέκρινε τον γάλλο πρόεδρο παρομοιάζοντάς τον με τον Αλέξη Τσίπρα: «Έχουν την ίδια μέθοδο, να λένε ψέματα με κάθε τίμημα, να λένε ψέματα για να κατακτήσουν την εξουσία». «Ο ένας ψεύδεται στους Έλληνες, ο άλλος ψεύδεται στους Γάλλους» είπε.

Κατηγορώντας τον Ολάντ πως έδειξε ασυνήθιστη «μεγαλοψυχία» απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και «αδυναμία» απέναντι στο ΔΝΤ.

Όπως σημειώνει τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η στάση του Σαρκοζί απέναντι στην ελληνική κρίση έχει περάσει από διάφορες φάσεις τις τελευταίες εβδομάδες: Αρχικά, κρατούσε πολύ σκληρή γραμμή -λέγοντας πριν το δημοψήφισμα πως η Αθήνα ουσιαστικά «ανέστειλε τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη»- αλλά στη συνέχεια, έπειτα από συστάσεις από τους συμβούλους του, είδε έδαφος για «αποδεκτό συμβιβασμό»

Πηγή: AFP / Ημερησία