Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στην κούρσα για την εξασφάλιση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Washington Post και το ABC News και δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα.
 

 
“Ο επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ πήρε το προβάδισμα ανάμεσα στους υποψηφίους του κόμματός του εξασφαλίζοντας διπλάσιο ποσοστό (24%) από τον στενότερο αντίπαλό του, Τζεμπ Μπους (12%), αλλά και τον άλλο αντίπαλό του, Σκοτ Γουόκερ (13%)”, ανέφερε η Washington Post.
 
Σύμφωνα με την Washington Post, η αύξηση αυτή στο ποσοστό αποδοχής του Τραμπ είναι η μεγαλύτερη, το ίδιο και η διαφορά του από τον επόμενο συνυποψήφιο, που έχει καταγραφεί στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών για την εξασφάλιση του χρίσματος.
 
Ο Τραμπ, μάλιστα, εξασφάλισε το προβάδισμα παρά τα αμφιλεγόμενα σχόλια που έκανε το Σάββατο εις βάρος του αμερικανού γερουσιαστή και βετεράνου του Βιετνάμ, Τζον Μακέιν.
 
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αναμένεται να επηρεάσουν τις προσπάθειες των υποψηφίων για την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών.
 
Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα περιορίσει τις τηλεμαχίες των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων στους πρώτους δέκα με βάση τον μέσο όρο των επιδόσεών τους στις εθνικές δημοσκοπήσεις.
 
Η λίστα με τους υποψηφίους των Ρεπουμπλικανών αριθμεί 32 ονόματα, ενώ δύο ακόμη υποψήφιοι πιθανολογείται ότι θα προστεθούν στον κατάλογο.
Πηγή: Real News