Tο σχεδιαζόμενο τρίτο πακέτο στήριξης είναι σωστό, εκτιμούν

 

Οι «5 σοφοί» της Γερμανίας τάσσονται εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Deutsche Welle, σε νέο του δημοσίευμα.

Η ομάδα των «πέντε σοφών», οι οποίοι παρέχουν συμβουλές οικονομικής φύσεως στη γερμανική κυβέρνηση, επισημαίνουν ότι η ελληνική κρίση κατέδειξε πως η μόνιμη έλλειψη διάθεσης συνεργασίας μιας χώρας κλονίζει τα κοινά θεμέλια.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το σχεδιαζόμενο τρίτο πακέτο στήριξης είναι σωστό, καθώς τάσσονται εναντίον του Grexit, το οποίο θα είχε σοβαρότατα μειονεκτήματα, κυρίως για τους Έλληνες.

Η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι εκ των ων ουκ άνευ για να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση και να εισέλθει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι οικονομολόγοι τονίζουν μάλιστα ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, είτε υπάρξει νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, είτε όχι.

Καταλήγοντας, οι ειδικοί ζητούν τη θέσπιση ενός πτωχευτικού δικαίου για τις χώρες της Ευρωζώνης, προκειμένου να αναλαμβάνουν μελλοντικά και οι ιδιώτες πιστωτές μερίδιο του κόστους.

Πηγή: Deutsche Welle