Ο παρουσιαστής –  περιηγητής του BBC και συγγραφέας Σάιμον Ριβ ανέλαβε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Ελλάδα με τον Σάιμον Ριβ» που θα γυριστεί σε γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως σε Ακρόπολη, Πνύκα, Μυκήνες, Ολυμπία, Κνωσό, Δελφούς και στο Λέχαιο Κορινθίας.

 

Ο 43χρονος Ριβ, που έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 120 χώρες κι έχει κάνει το γύρο του κόσμου τρεις φορές για γνωστές τηλεοπτικές σειρές του BBC, έχει βρεθεί πολλές φορές στην Ελλάδα.

Το αίτημα για τα γυρίσματα απηύθυνε το BBC στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ζητώντας άδεια κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφισης σε γνωστούς  αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΑΣ – τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» -, πρόκειται για δύο κύκλους επεισοδίων, παραγωγής BBC, που θα προβληθούν στις αρχές του 2016 στη βρετανική τηλεόραση ενώ, μέσω δορυφόρου, θα «ταξιδέψουν» σε πολλές ακόμα χώρες.

Καμία από τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων δεν έφερε αντίρρηση ως προς το αίτημα, ωστόσο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – από το οποίο ζητήθηκε άδεια επίσκεψης στις αποθήκες του, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αντικείμενα που βρίσκονται υπό κατάσχεση – δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για «λόγους ασφαλείας, δεδομένου ότι πρόκειται για χώρους μη προσβάσιμους».

Ο Σάιμον Ριβ έχει κάνει πολλά ντοκιμαντέρ για άγνωστες περιοχές του κόσμου, επίσης έχει γράψει βιβλία για τη διεθνή τρομοκρατία, τη σύγχρονη ιστορία, αλλά και για τις περιπέτειές του. Έχει παρουσιάσει γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές του BBC, κάποιες από τις οποίες έχουν παιχτεί και στη χώρα μας, όπως οι «Ακολουθώντας τον Τροπικό του Καρκίνου» και «Ακολουθώντας τον Τροπικό του Αιγόκερου».

 

Πηγή: naftemporiki.gr