Την απόφαση διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων εσωκομματικών διαδικασιών.

 

Με ψηφοφορία δια της ανατάσεως της χειρός, η Κ.Ε. ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο.

Αντίθετα, η πρόταση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας για τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου τον Αύγουστο μειοψήφησε.

Σε γραπτή της ανακοίνωση, η Αριστερή Πλατφόρμα επισημαίνει ότι η σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου το Φθινόπωρο, μετά δηλαδή την ψήφιση της μνημονιακής συμφωνίας που θα έχει δεσμεύσει τη χώρα, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, αφού οι Σύνεδροι θα κληθούν εκ των υστέρων να επικυρώσουν τετελεσμένα άκρως επιζήμια για τη χώρα.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε στις 12:30 της Πέμπτης και διήρκησε έως τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.

Κατά την εισήγησή του, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει ο  «παραλογισμός του ιδιότυπου δυϊσμού» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση μετά τον παγκόσμιο πόλεμο είτε στηρίζεται από αριστερούς βουλευτές είτε πέφτει από αριστερούς βουλευτές επειδή θεωρούν ότι έπαψε να είναι αριστερή», διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε ότι «έχουμε αναγάγει το νόμισμα σε θρησκευτική πίστη», τονίζοντας ότι η χώρα βιώνει τη δικτατορία του ευρώ.

Σημειώνεται ότι 17 στελέχη της Κ.Ε. ανακοίνωσαν την παραίτησή τους, μετά την ολοκλήρωση των αποψινών εργασιών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ