Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για συμφωνία στις 18 Αυγούστου εξέφρασε την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Παρόλα αυτά, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι υπάρχουν άνθρωποι, τόσο εντός Ελλάδας όσο και από το εξωτερικό, που δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία. «Υπάρχουν άνθρωποι – μέσα και έξω – που δεν θέλουν συμφωνία… Μιλάω για ισχυρούς κύκλους που θέλουν τη χώρα εκτός ΕΕ για οικονομικούς λόγους», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «λόμπι δραχμής» και «ξένα συμφέροντα διαπλεκόμενα με ντόπια συμφέροντα». 

«Από αύριο αρχίζει η διαδικασία συγγραφής της συμφωνίας» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να κατατεθεί το κείμενο στη Βουλή στις 18 Αυγούστου. 

Για το ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη παραδέχτηκε ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα δύο διαφορετικοί στρατηγική σχεδιασμοί. 

Ερωτηθείσα αν οι διαφωνούντες πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους σχολίασε ότι «υπάρχουν κώδικες στην Αριστερά, όπως υπάρχει και ο κώδικας δεοντολογίας της ΚΟ», αλλά -όπως είπε- «υπεράνω αυτών υπάρχουν και ηθικοί κώδικες και οι κώδικες της μη απαξίωσης της άλλης πολιτικής άποψης».

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών, λέγοντας ότι «θα γίνουν όποτε χρειαστεί». 

Ωστόσο, τόνισε ότι «δεν θα ασχοληθούμε σήμερα για το πότε θα γίνουν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι λάθος να σχεδιάζουμε τώρα πολιτικές εξελίξεις. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου 

Μετά τη χθεσινή επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ερωτηθείσα για τη στάση της, η κ. Γεροβασίλη παραδέχτηκε ότι η Πρόεδρος της Βουλής έχει κάνει λάθη. Παρόλα αυτά, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τους θεσμούς και τους ρόλους και πως «ο καθένας κρίνει και κρίνεται».

«Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία στις 18 Αυγούστου» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «υπάρχουν άνθρωποι-μέσα και έξω-που δεν θέλουν συμφωνία».