Επιστολή του Πρωθυπουργού στη πρόεδρο της Βουλής

Aναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του νέου Μνημονίου και η κυβέρνηση επιθυμεί την Τετάρτη να εισάγει στις αρμόδιες επιτροπές το νομοσχέδιο για το μνημόνιο σε ένα άρθρο και τα προαπαιτούμενα σε δεύτερο άρθρο, με σκοπό να ψηφιστεί την Πέμπτη. Στο μεταξύ από νωρίς το απόγευμα συνεδριάζει στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Στο μεταξύ, έχουν ειδοποιηθεί ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται την Τετάρτη στην Αθήνα. Λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν με SMS να έχουν επιστρέψει μέχρι αύριο το μεσημέρι, σε περίπτωση που έχουν φύγει εκτός. Το ίδιο και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν κληθεί να επιστρέψουν στην Αθήνα. 

Επίσης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε σήμερα το μεσημέρι στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, την παρακάτω επιστολή:

«Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
 

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
 

Όπως γνωρίζετε, η Συμφωνία με τους Θεσμούς για την αναχρηματοδότηση του Ελληνικού χρέους συνήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 11 Αυγούστου 2015. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης.
Ως εκ τούτου, παρακαλώ να συγκαλέσετε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα ά. 76 παρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής.
Η πρόθεση μου, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές. Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Με τιμή
Αλέξης Π. Τσίπρας»