«Αγεφύρωτες» χαρακτήρισε τις διαφορές της Λαϊκής Ενότητας με τη Νέα Δημοκρατία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 

Παρόλα αυτά, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η συνάντηση έπρεπε να γίνει για να επιτελέσει το θεσμικό του ρόλο, όπως ακριβώς επιβάλλει το Σύνταγμα. 

«Είχαμε μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων» ανέφερε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, ο κ. Λαφαζάνης απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τασσόμενος κατά των «εκλογών-εξπρές» και τονίζοντας ότι είναι «απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο» να οριστούν οι εκλογές νωρίτερα από την 27η Σεπτεμβρίου. 

Μάλιστα, ο νέος επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πρόεδρος όλων των Ελλήνων και δεν γίνεται να πάρει μια απόφαση ως εντολοδόχος του Μαξίμου. 

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε για άλλη μια φορά τη σύγκλιση της παρούσας βουλής για την αλλαγή του υφιστάμενου εκλογικού νόμου και την «κατάργηση του φεουδαλικού μπόνους των 50 εδρών». 

Τόνισε δε, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση από τα υπόλοιπα κόμματα αλλά ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου για την πρόταση αυτή. «Εκτός και εάν το μπόνους των 50 εδρών είναι και αυτό προδιαγραφή του μνημονίου» ανέφερε με ειρωνική διάθεση ο κ. Λαφαζάνης.