Τον αποκάλεσε loser της διαπραγμάτευσης

Eπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως παραδίδει τη χώρα σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι την παρέλαβε, σε αντίθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Αθηνών, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Νίκη Λυμπεράκη, επεσήμανε το ζήτημα της αξιοπιστίας, το οποίο χαρακτήρισε «μείζον θέμα», λέγοντας πως «οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να σκεφθούν πολύ σοβαρά από ποιους μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα το πρόγραμμα που ψηφίστηκε».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «loser της διαπραγμάτευσης» σημειώνοντας πως «έπαιξε και έχασε».

«Δυστυχώς δεν έχασε μόνος του, έχασε και η ελληνική οικονομία μαζί» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως το μόνο πράγμα που έκανε καλα σε αυτούς τους επτά μήνες είναι να διεκπεραιώνει υπηρεσιακές αλλαγές και πελατειακές διευθετήσεις όσον αφορά στα ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

«Είδα πόσα πολλά από τα “όχι” που είπα ως υπουργός έγιναν “ναι” δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, τονίζοντας πως η μετάθεση πληρωμής των φόρων έγινε για πολιτικούς λόγους.

«Είναι άλλη η ψυχολογία του πολίτη όταν έχει στο μυαλό του τι πρέπει να πληρώσει και άλλη όταν τελικά έρχονται τα ραβασάκια της εφορίας» ανέφερε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα.

«Η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς μπορούμε να εφαρμόσουμε γρήγορα αυτό το τρίτο πρόγραμμα για να τελειώνουμε με τα μνημόνια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει ξανά τις ίδιες παλινωδίες», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «ο μόνος για να διαπραγματευτείς είναι να αρχίσεις να εφαρμόζεις». Σημείωσε ειδικότερα ότι στο δημοσιονομικό σκέλος υπάρχουν περιθώρια ελιγμών και ισοδυνάμων.

Συγκεκριμένα, στοχευμένα ισοδύναμα μέτρα αντί για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρότεινε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Μεγαλύτερη φορολόγηση στα τσιγάρα αντί για αυξήσεις στα φροντιστήρια.. Να μειωθεί η επιχορήγηση στο Ταμείο Εργαζομένων της ΔΕΗ που παίρνουν 600 εκατ. το χρόνο… Περιθώρια ισοδυνάμων υπάρχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Σήμερα οι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις (…) Η μετάθεση των πληρωμών των φορών τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ μετεκλογικά γίνεται για πολιτικούς λόγους, ζήσαμε εμείς στο πετσί μας τις επιπτώσεις του ΕΝΦΙΑ και ξέρουμε, αλλάζει η ψυχολογία του πολίτη όταν δει το φόρο» δήλωσε δε ο πρώην υπουργός. 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «ένα πράγμα που έκανε πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να διεκπεραιώνει υπηρεσιακές αλλαγές και διευθετήσεις… Πολλά απο τα ‘όχι’ που έλεγα εγώ ως υπουργός έγιναν ‘ναι’ την επόμενη μέρα. Να κάνεις 1.800 μετατάξεις εκπαιδευτικών και να τους πηγαίνεις σε υπηρεσίες ψυγείων δεν είναι ‘νέο’, παλαιοκομματικό μού φαίνεται, να δούμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τώρα». 

«Η ΝΔ παρέδωσε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τη βρήκε.. Ο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε. 

«Η πορεία της οικονομίας καθορίζει και την πορεία των εσόδων…. Η Κομισιόν προέβλεπε ανάπτυξη και θα έχουμε σημαντική ύφεση και αυτό θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία» πρόσθεσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.