Την αναστολή της πτητικής λειτουργίας της Sky Greece ανακοίνωσε την Παρασκευή η διοίκηση της. Ρίχνει τις ευθύνες στην δραματική μείωση των εισιτηρίων από τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. 

Στον “αέρα” βρίσκονται εκατοντάδες ομογενείς αλλά και άλλοι επιβάτες που επέλεξαν την νεοσύστατη Sky Greece για τις διακοπές τους ή τις μετακινήσεις τους σε Ελλάδα, Καναδά, Κροατία και Ουγγαρία. Την τελευταία εβδομάδα είχαν παρουσιαστεί καθυστερήσεις και συμπτήξεις πτήσεων οι οποίες – σύμφωνα με την διοίκηση – οφείλονταν σε τεχνικά προβλήματα που είχαν προκύψει.

Την Τετάρτη από Αθήνα και την Πέμπτη από Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες πτήσεις με τους περισσότερους επιβάτες να το αντιλαμβάνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο καθώς η εταιρεία δεν φρόντησε να τους ενημερώσει.

ADVERTISEMENT
 

Η σελίδα της Sky Greece στο facebook έχει “κατεβεί” ενώ σε μία λιτή και γενικόλογη ανακοίνωση στο site της αναφέρει ότι αναστέλει προσωρινά το σύνολο των λειτουργιών της καθώς αντιμετώπισε σειρά οικονομικών προβλημάτων λόγω της τροπής που πήραν τα πράγματα στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι το λανσάρισμα της Sky Greece έγινε τον Μάιο και η πρώτη ακύρωση πτήσης ήταν τον Ιούλιο καθώς αδυνατούσε να αγοράσει καύσιμα για την πτήση προς Νέα Υόρκη

Η εταιρεία καλεί τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για την εξεύρεση λύσης ενώ σχετική οδηγία έχει αναρτήσει στην σελίδα της στο facebook και η καναδική πρεσβεία στην Αθήνα. 

Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, οι επιβάτες που είχαν ταξιδέψει, μέσω της SkyGreece στον Τορόντο του Καναδά, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι δεν είναι δυνατή η επιστροφή τους στην Ελλάδα, λόγω της αιφνιδιαστικής αναστολής λειτουργίας της αεροπορικής. Η SkyGreece έθεσε εκτός λειτουργίας και τους εταιρικούς λογαριασμούς που διατηρούσε στο Facebook και το Twitter.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012, και ξεκίνησε την λειτουργία της το 2014 και φιλοδοξούσε να καλύψει το κενό που είχε αφήσει η Ολυμπιακή Αεροπορία στις υπερατλαντικές πτήσεις. Η έδρα της βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Αττικής, ενώ διέθετε γραφεία σε Μόντρεαλ, Τορόντο και Νέα Υόρκη.

Στις 18 Ιουνίου πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική τακτική υπερατλαντική πτήση από το αεροδρόμιο Μακεδονία προς το Τορόντο του Καναδά. Τότε ο ιδρυτή της Νικόλαος Αλεξανδρής, που φέρει και την ιδιότητα του ιερέα, είχε δηλώσει ότι “γράφεται μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της αεροπορίας”.

Η SkyGreece απασχολούσε συνολικά 150 εργαζομένους, διέθετε πλήρωμα 25 ατόμων και οι πτήσεις πραγματοποιούνταν με Boeing 767-300ER.

 

Εκτός από τον κ. Αλεξανδρή, οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας είναι ο Βασίλης Αλεφαντής, ο Παναγιώτης Χειλάκος και ο Κεν Σταθάκης.

H ανακοίνωση της SkyGreece

“Η SkyGreece απολογείται σε όλους τους επιβάτες της που έχουν επηρεαστεί από την κρίση που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Οι ιδρυτές, οι διευθύνοντες και οι επιβάτες της SkyGreece λαμβάνουν μέριμνα για τους επιβάτες τους και επιδιώκουν να επιλύσουν το πρόβλημα.

Άμεσα, μετά την έναρξη των διεθνών πτήσεών μας τον Μάιο, η SkyGreece βρέθηκε αντιμέτωπη με χρηματοοικονομικά προβλήματα ως αποτέλεσμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Και παρά την άμεση και δραματική μείωση των πωλήσεων των εισιτηρίων, οι ιδρυτές της εταιρείας εργάστηκαν ακούραστα για να διατηρήσουν την έγκαιρη εκτέλεση των δρομολογίων τους. Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων τεχνικών προβλημάτων, η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολυήμερη καθυστέρηση αλλά και σημαντικές επιπρόσθετες δαπάνες.

Ως αποτέλεσμα, η διοίκηση της SkyGreece λυπάται που είναι σε θέση να ανακοινώσει ότι θα πρέπει προσωρινά να σταματήσει την λειτουργία της. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τη δραστηριότητά της. Οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το ταξιδιωτικό πρακτορείο τους για να αναζητήσουν εναλλακτικά δρομολόγια” σημειώνει η ανακοίνωση της εταιρείας γραμμένη στα αγγλικά.

news247-capital.gr