Με φόντο και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση εντός του Οκτωβρίου

Αυτές οι εκλογές, οι δεύτερες μέσα στο 2015 και οι τέταρτες μέσα σε αυτή την περίοδο πολιτικής αστάθειας από το 2010 και εντεύθεν, από τα «σημεία» και τα γεγνόμενα που έχουμε μέχρι στιγμής,  φαίνεται πως-αυτές ειδικά οι εκλογές- θα είναι ο προάγγελος πολιτικών εξελίξεων. Κατά αρχήν για να λέμε και την είδηση πρώτα, να μαθαίνει ο κόσμος, το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας της 20ης Σεπτ.  και η πόλωση των τελευταίων ημερών είναι πολύ πιθανό –σε μεγάλο ποσοστό- να φέρουν  και δεύτερη κάλπη!

Τον Οκτώβριο του 2015! Αναγκαστικά για να δικαιολογηθούν όσα ήδη έχουν προσχεδιαστεί μεταξύ ΝΔ και της ομάδας του Μαξίμου. Ήδη αποκαλύψαμε πολύ νωρίτερα από τους όψιμους αναλυτές που το φέρνουν με το μαλακό ως «αναγκαίο κακό» την κυβερνητική σύμπραξη της ΝΔ με την ομάδα διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα –όχι τον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνω, άλλο ΣΥΡΙΖΑ και άλλο η ομάδα διακυβέρνησης και το περιβάλλον  του Αλέξη Τσίπρα –  προ ημερών τι σχεδιάζεται. Κοντολογίς. Θα επαναληφθεί δηλαδή η διπλή εκλογική διαδικασία του 2012 που το αποτέλεσμα του Μαϊου του 2012 έφερε τις κάλπες της 17ης Ιουνίου του 2012.  Όλα αυτά και πολλά άλλα που στο μεσοδιάστημα θα επακολουθήσουν μεταξύ των  δυο εκλογικών αναμετρήσεων, ενδεχομένως και με «απρόσμενα και απροσδόκητα»  αλλά όχι τυχαία  γεγονότα, θα αποτελέσουν τον προθάλαμο γενικευμένων αναδιατάξεων στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος. Ριζικές αλλαγές. Με εκτροπές και ανατροπές.

Θυμηθείτε τις σας έχουμε γράψει από το 2010 , το 2011 και το 2012 το 2013 και τελευταία το 2015 με τα δυο κείμενα για το σενάριο της αριστερής παρένθεσης και τα υπόλοιπα πολιτικά γεγονότα στις –πολύ μετρημένες – αναλύσεις που αποτελούν ένα συνδυασμό και σύνθεση άποψης μέσα από  ρεπορτάζ πληροφορίες και πρόσβαση σε πηγές και κέντρα λήψης αποφάσεων που μας εμπιστεύονται και μας παρέχουν συνεχή ροή πληροφόρησης.*    

{{{Αυτά πρέπει να λέγονται και να γράφονται, όχι για να ευλογούμε τα γένια μας αλλά  για να διαχωρίζεται η ήρα από το στάρι… Δεν ανήκουμε δηλαδή στο  πολιτικό εκδοτικό  δημοσιογραφικό διατραπεζικό σύστημα της διαπλοκής για αυτό και μπορούμε και λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε δυσαρεστεί κάποιους άλλους,  χάρη φυσικά και στην συνεχή εμπιστοσύνη την δική σας. Όλα αυτά τα χρόνια που μας στηρίζετε με την συχνή επισκεψιμότητα σας, μας δίνετε τον λόγο για να συνεχίζουμε για αυτό και οφείλουμε θερμές ευχαριστίες. Προς όλους ανεξαιρέτως. Εσείς είστε η δύναμη μας! Εσείς είμαστε εμείς!  

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των επερχόμενων εξελίξεων, το οποίο είχαμε αποκαλύψει αρκετά πριν, από τις 21 Ιουνίου 2015, με το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανάλυσης που είχε γίνει με θέμα της πολιτικές και πολιτειακές εκτροπές και ανατροπές που προετοιμάζονται {Και τα δυο κείμενα αυτά είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και μπορείτε να ανατρέξετε οποιδήποτε στιγμή. Θα σας φανούν χρήσιμα και θα μάθετε αρκετά πράγματα.} είναι ότι έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τα όσα αποκαλύψαμε και σε αυτά τα δυο ρεπορτάζ και αναλύσεις (μας). Με μια ουσιαστική διαφορά. Ότι την πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν την έριξαν τα διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, εντός και εκτός Ελλάδος, που έτσι κι αλλιώς προετοίμαζαν  βάση σχεδίου μια τέτοια εξέλιξη, την οριστική και αμετάκλητη πτώση δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα  και  με εντελώς  άλλες προϋποθέσεις και εντελώς άλλα σενάρια, αλλά ήρθε εκ των έσω. Μέσα δηλαδή από το ίδιο το κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ,  το οποίο ποτέ δεν συμπεριφέρθηκε ως ενιαίο κόμμα. Αυτό το γεγονός ως μια εξέλιξη είχε και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Τα θετικά στοιχεία είναι ότι δεν άφησε το χρόνο να φθείρει πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν κυβέρνησε στην πραγματικότητα δηλαδή ο Α.Τ για να αναλάβει το πολιτικό κόστος, ενδεχομένων  αποφάσεων  που θα εμπεριείχαν τον κίνδυνο πολιτικού κόστους. Η χώρα στην πραγματικότητα βρίσκοταν στον «αυτόματο πιλότο της κρατικής μηχανής» και οι πολιτικοί προϊστάμενοι απλώς διαχειρίζοταν τις καταστάσεις. Το μοναδικό λάθος –αλλά μεγάλο λάθος το οποίο οφείλει και να διορθώσει άμεσα μετά τις εκλογές – είναι η λάθος στρατηγική των «ανοιχτών συνόρων» που ακολουθήθηκε στο θέμα το μεταναστευτικό και της  παράνομης εισόδου κάθε λογής ανθρώπων με το πρόσχημα του πολιτικού πρόσφυγα που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται από την Τουρκία υλοποιώντας το δόγμα του Τουρκούτ Οζάλ που από το 1978 είχε ήδη προαναγγείλει αυτή την τακτική με την περιβόητη ρήση «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο ξανά με την Ελλάδα αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια δικούς μας», υπονοώντας βεβαίως το ίδιο και για την Ευρώπη, η Τουρκία που παραμένει σταθερή σε στρατηγικές και οράματα. Αυτό το λάθος στην μεταναστευτική πολιτική η χώρα θα το πληρώσει πολύ ακριβά! Οι ευθύνες βεβαίως δεν ανήκουν εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά μόνο στην  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αλλά και στους προηγούμενους. Για να λέμε τα πράγματα ως έχουν και όχι όπως θα τα ήθελαν όλες οι πλευρές.   

 

Στην συνέχεια αυτής της ανάλυσης θα δούμε :

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ….

 

–          Ανώτατος κυβερνητικός παράγων: «αυτή ομάδα (σ.σ. ομάδα Αλέξη Τσίπρα) ήρθε για να μείνει και θα μείνει! Θα κυβερνάει για πολλά χρόνια την χώρα! Κράτησε το αυτό» (Μάρτιος 2015)

–          Η ομάδα δικυβέρνησης της χώρας  ΑΠΟ ΤΟΥΣ : ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ ΑΛΕΚΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΜΠΑΤΗ  

–          Το παρασκήνιο των εκλογών αυτών

–          Τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του Ελληνικού Λαού στην Ελλάδα

–          Τα μεγάλα προβλήματα της χώρας με πρώτο ζήτημα εθνικών διαστάσεων πια την «εισβολή» ξένων εποίκων από χώρες της Μ. Ανατολής της Β.Αφρικανικής ηπείρου

–          Το ΙΣΛΑΜ εισβάλει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδος!   

 

1.       ΣΥΡΙΖΑ

2.       ΑΝΕΛ

3.       ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

4.       ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ –ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

5.       ΚΚΕ  -ΣΤΕΙΡΟΣ ΞΥΛΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ

6.       ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ  «ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ» ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ!

7.       ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗ ΓΕΝΗΜΑΤΑ

8.       ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ..ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ…

9.       ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ

 

–          Το αληθές και το ψευδές των δημοσκοπήσεων…

–          Τα σενάρια της επόμενης των εκλογών

–          Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων «μακράς πνοής»

–          Ο «ειδικός» ρόλος και η μεγάλη «αποστολή» των συστημικών ΜΜΕ

–          Η νέα Βουλή που θα προκύψει

–          Οι αστάθμητοι κοινωνικοί παράγοντες

–          Η Δίκη της Χρυσής Αυγής και οι εξελίξεις που δρομολογεί