«Ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στα σαλόνια των εργολάβων και είναι, όντως, πλουσιόπαιδο. Δεν θα δεχτώ να λέει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα λαϊκιστή και διαπλεκόμενο. Ξέρουμε τις διαδρομές του καθενός. Δεν θα δεχθώ επιθέσεις για την ηθική μου», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στη ΝΔ, σημειώνοντας: «Μίλησα ευθέως για τη ΝΔ. Είπα ότι είναι το κόμμα που δεν τόλμησε να βγάλει αρχηγό, θέλει να βγάλει κατευθείαν πρωθυπουργό. Καλώ τον Μεϊμαράκη να πει ποια από τις παλιές πολιτικές θα εφαρμόσει».

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε: «Εμείς είμαστε ένα κόμμα του 6% και βγαίνουμε και λέμε “με αυτούς θα κυβερνήσουμε”. Βγάλαμε μία λίστα με ονόματα και προτάσεις. Τσίπρας και Μεϊμαράκης δεν μπορούν να πουν με ποιους θα κυβερνήσουν;».

Για τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών ανέφερε: «Πριν μιλήσουμε για τις συνεργασίες, πρέπει να δούμε πώς θα έχει διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης μετά τις εκλογές. Εμείς θα πάμε στη συζήτηση με μία λίστα με συγκεκριμένα πράγματα, με έναν κατάλογο δέκα προτεραιοτήτων».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα περί θαλάσσιων συνόρων, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε: «Είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα; Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και η φύλαξή τους θα πρέπει να είναι ευθύνη της Ευρώπης».