Καθόλου οριακό το αποτέλεσμα των εκλογών

Καθόλου οριακό το αποτέλεσμα των εκλογών

Πρεσβείες και γραφεία στοιχημάτων δείχνουν νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Το αποτέλεσμα των εκλογών, εννέα ημέρες πριν από την πραγματοποίησή τους, φαίνεται να “κλειδώνει” ως προς το αποτέλεσμά του και για τις τρεις πρώτες θέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από σοβαρές δημοσκοπήσεις πρεσβειών, αλλά και τις “κρυφές” αναλύσεις των ίδιων των κομμάτων.

Και μάλιστα ξεκαθαρίζει με μεγάλη σαφήνεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, όπως άλλωστε το pronews.gr, έχει σημειώσει εδώ επανειλημμένα, όταν κάποιες από τις απίθανες εταιρείες δημοσκοπήσεων έδιναν … μισή μονάδα μπροστά τη ΝΔ. 

Και με σημαντική διαφορά: 5+ μονάδες. Θα εκλέξει περί τους 125 βουλευτές, ίσως και 130 και μπορεί το ποσοστό του να ξεπεράσει το 30%. Η ΝΔ θα κινηθεί χαμηλότερα από το ποσοστό του περασμένου Ιανουαρίου. Το 25% θα είναι η οροφή της.

Να πούμε ότι μία δημοσκόπηση πρεσβείας ευρωπαΐκού κράτους δίνει εκτός Βουλής την Ενωση Κεντρώων του Β.Λεβέντη και πολύ κοντά στην αυτοδυναμία τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά  περί τις 10 μονάδες από τη ΝΔ (33% έναντι 23%).

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος καθαρά τρίτο κόμμα με ποσοστό που θα κινηθεί περί το 8,5% συν, πλην μία μονάδα και από εκεί και πέρα η μάχη για την τέταρτη θέση θα δοθεί μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

“Αγνωστος Χ” η Λαϊκή Ενότητα η οποία χωρίς να έχει καλές παρουσίες στις (φαιδρές στις περισσότερες περιπτώσεις) δημοσκοπήσεις, εν τούτοις θα κινηθεί πάνω από το 5%. από την αρχή έχουμε διαβλέψει ένα ποσοστό 5-10% γα την Λαϊκή Ενότητα και θα επιμείνουμε στο μεγάλο εύρος, αφού έχει “άγνωστες” δεξαμενές ψήφων.

Οι ΑΝΕΛ δεν είναι “τελειωμένοι”. Κάθε άλο. Και αν δεν μπουν στην Βουλή αυτό θα συμβεί οριακά.

Αλλά έχουν αυξήσει την συσπείρωσή τους εντυπωσιακά την τελευταία εβδομάδα (η παρουσία του Π.Καμμένου στο debate ήταν καλή κι έδωσε “ώθηση” στο κόμμα), ενώ η άνεση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέσ επιτρέπει και κάποιες “πριμοδοτήσεις” σε ορισμένες περιφέρειες.

Πάντως οι ΑΝΕΛ είτε μέσα, είτε έξω από την Βουλή, θα είναι κυβερνητικό κόμμα, στην επόμενη κυβέρνηση, σημειώστε το…

Μία δημοσκόπηση της εταιρείας Pro Rata δείχνει πολύ αχνά το σκηνικό όπως εξελίσσεται.

Με τη ΝΔ να έχει πιάσει “ταβάνι” στη συσπείρωση με 83% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και τον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 64% το σκηνικό μπορεί να αλλάξει ως την κάλπη.

Αναλυτικά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου τα κόμματα έχουν τα εξής ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ 28,5%
Νέα Δημοκρατία 23,5%
Χρυσή Αυγή 6,5%
Το Ποτάμι 4%
ΚΚΕ 4,5%
ΑΝ.ΕΛ. 2,5%
ΠΑΣΟΚ 4,5%
ΛΑΕ 2,5%
Εν. Κεντρώων 3,5%
άλλο 2,5%
ΔΞ/ΔΑ 17,5%

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας διευρύνει τη διαφορά από τη ΝΔ,

Σε ότι αφορά τα … στοιχήματα των εταιρειών (εδώ δεν χωράνε μαγειρέματα γιατί παίζονται λεφτά), όποιος ποντάρει σε νίκη ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει 0,45 λεπτά ανά ευρώ, ενώ όποιος ποντάρει στη νίκη της ΝΔ θα πάρει 1,60 ευρώ αν κερδίσει το κόμμα του Β.Μεϊμαράκη (που αποδείχθηκε ότι έχει σημαντικές εκρεμμότητες με την Δικαιοσύνη για το θέμα των υποβρυχίων).

Σχεδόν τετραπλάσια η απόδοση στη νίκη της ΝΔ, πράγμα που σημαίνει ότι οι στοιχηματζίδες τουλάχιστον έχουν “ξεγράψει” το κόμμα της Συγγρού. Μάλιστα η απόδοση διπλασιάστηκε σε περίπτωση νίκης της ΝΔ μέσε σε πέντε ημέρες!

Με βάση τις αποδόσεις του Stoiximan.gr σε ό,τι αφορά στον νικητή των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με απόδοση 1,45 ενώ για τη ΝΔ η απόδοση είναι 2,60 και έτσι την κατατάσσει στη δεύτερη θέση.

Τα στοιχήματα φέρνουν στη Χρυσή Αυγή για την τρίτη θέση απόδοση 1,36 και ακολουθεί με απόδοση … 8 η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

inmemory.gr

inmemory.gr

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ -ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

Kατηγορίες

Ιστορικό

Web TV

Ολόκληρο το Αμερικανικό Σύνταγμα για Πρώτη Φορά στα Ελληνικά

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!